Saga glede novega formata Svetovne lige se nadaljuje ... Foto: Reuters
Saga glede novega formata Svetovne lige se nadaljuje ... Foto: Reuters
Se bo OZS borila za pravico v Lozani?

Po navedbah na spletni strani bolgarske odbojkarske zveze bi bila Slovenija, kljub zmagi v drugem kakovostnem razredu tekmovanja, izključena iz elite.

"Odbojkarska zveza Slovenije je od FIVB že pred časom zahtevala pojasnilo in predsednika mednarodne zveze, dr. Aryja Graco povabila na pogovore v Slovenijo oz. zahtevala sestanek na sedežu FIVB v Lozani. Kakršnegakoli odgovora ali povabila s strani FIVB do danes, dne 12. 7. 2017, OZS ni prejela, zato je mednarodno zvezo danes še enkrat prosila za pojasnilo," so v sporočilu za javnost zapisali na OZS-ju.

"Odbojkarska zveza Slovenije je vseskozi v stiku tako z Olimpijskim komitejem Slovenije kot tudi z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, ki FIVB prav tako pozivata, da pojasni nastalo situacijo. V sodelovanju z dvema priznanima odvetniškima pisarnama so stekle tudi že aktivnosti v povezavi s pripravo pravne argumentacije primera oz. vse potrebne dokumentacije, ki bi jo OZS pristojnim inštitucijam predložila v primeru, da bi se FIVB vendarle odločila potrditi format tekmovanja, ki bi bil v škodo Sloveniji," so še dodali.

Se bo OZS borila za pravico v Lozani?