Slovenska izbran avrsta bo svojo priložnost iskala v dodatnih kvalifikacijah. Foto: EPA
Slovenska izbran avrsta bo svojo priložnost iskala v dodatnih kvalifikacijah. Foto: EPA
Kapetan Pleško
Kapetan Mitja Pleško ni navdušen nad javnimi kritikami selektorja. Foto: RTV SLO/T. G.

Po dveh lahkih zmagah so varovanci Gregorja Hribarja doživeli boleč poraz z Nizozemci, ki so za zmago potrebovali le uro in 12 minut. Slovenija se je dobro upirala le v prvem nizu, ki je bil izenačen še pri 23:23. V nadaljevanju je slovenska igra razpadla in Nizozemci so bili obakrat boljši s 25:13.

Slovenci so tako najbrž zapravili možnosti, da se neposredno uvrstijo na evropsko prvenstvo. Drugi turnir bo konec meseca v Mariboru. Drugouvrščeno moštvo bo sodelovalo v dodatnih kvalifikacijah.

NIZOZEMSKA - SLOVENIJA 3:0 (23, 13, 13)

Nizozemska: Freriks, Van Harskamp, Horstink 15, Van der Wel 2, Van Dijk 3, Trommel 9, Rauwerdink, Snippe, Kooistra 18, Lorskeijd, Bontje 5, Maan.
Slovenija: Vidič, Satler, Čebron 5, Pleško, Kamnik, Šmuc 3, Škorc, Urnaut 4, Gasparini 8, Pajenk 2, Komel 2, Flajs 3.

Izjave po tekmi:
Peter Blagne, selektor nizozemske reprezentance:
"Tudi sam sem presenečen, da smo prišli do tako lahke zmage, še posebej po izenačenem prvem nizu."

Gregor Hribar, selektor slovenske reprezentance: "Veliko pove dejstvo, da smo dobili 14 asov, od tega kar devet v zadnjem nizu, borili so se v prvem nizu, potem pa je šlo za popoln razpad sistema, tako pri servisu kot sprejemu smo bili veliko slabši od njih. S postavo, kakršno imamo, bi morali biti Nizozemcem enakovredni v vseh nizih in ne le v prvem."

Mitja Pleško, kapetan slovenske reprezentance: "Zaslužena zmaga Nizozemcev, ki so odlično igrali na vseh področjih. Vedeli smo, da nas na sprejemu čaka težko delo. Žal je tako, da za nizozemsko reprezentanco igrata Horstink in Kooistra, ki sta bila povsem dovolj, da smo ostali praznih rok. Mislim, da ni dobro, če selektor govori, da na treningih ni pravi pristop, kajti to so stvari, ki bi se morale reševati znotraj ekipe."

T. G.