Nejc Zemljak je z uspehom na turnirju v Novem Sadu, čeprav je imel s soigralcem v finalu zaključno žogo za zmago, zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO
Nejc Zemljak je z uspehom na turnirju v Novem Sadu, čeprav je imel s soigralcem v finalu zaključno žogo za zmago, zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO
Alen Pajenk
Alen Pajenk je tudi tokrat blestel na mreži in z bloki zaustavljal napade nasprotnika. Foto: MMC RTV SLO

S tem sta vknjižila enega najpomembnejših uspehov slovenske moške odbojke na mivki, saj sta v Novem Sadu stopila tik pod vrh Challengerja. V polfinalu sta premagala švicarsko dvojico Sutter/Chevalier z 2:0 (14, 16), ustaviti sta ju uspela šele Latvijca Artis Caics in Toms Smedins v finalu. Slovenski par sta ugnala z 2:1 (-16, 19, 14). Na turnirju je nastopilo 46 ekip.

Iz Novega Sada z grenkim priokusom
"Na turnirju v Novem Sadu sva že v predtekmovanju odigrala izredno težke tekme, poleg tega sva bila postavljena na najnižje mesto v kvalifikacijah," je po finalnem dvoboju dejal Zemljak. Sklenil je: "Vsak obračun sva morala odigrati 100-odstotno in popolnoma zbrano, saj je potrebno med tako kvalitetnimi ekipami, nekatere celo nastopajo v svetovni ligi, igrati brez napak. Z Alenom sva najino pravo igro pokazala v tretjem krogu proti Srboma in jo zadržala vse do finala. Zadnja tekma proti Latvijcema je bila res napeta, imela sva že zaključno žogo v tretjem nizu pri 14:13, a sta nasprotnika rezultat uspela preobrniti. Drugo mesto je odličen rezultat, a vseeno iz Novega Sada odhajava z grenkim priokusom."

Tudi brata Pokeršnik tik pod vrhom
Danijel
in Jan Pokeršnik sta teden dni po BeachMasterju 2010 ponovila uspeh s Ptuja na A-cup turnirju ABV serije v Avstriji in se ponovno povzpela na drugo stopničko. Tekme bratov s Koroške so zaznamovali izredno dolgi, napeti in izenačeni prvi nizi, ki so se pogosto končali šele okoli 30. točke. V finalu, kjer sta slavila Avstrijca Andre Hitzenbicher in Jacob Hütthaler, so na razplet vplivale tudi sporne sodniške odločitve v ključnih trenutkih izidov.