ACH Volley je na prvem gostovanju na Poljskem tesno izgubil, v torek pa bo poskušal dokončati delo in dobiti še tretji niz. Foto: Iztok Novak
ACH Volley je na prvem gostovanju na Poljskem tesno izgubil, v torek pa bo poskušal dokončati delo in dobiti še tretji niz. Foto: Iztok Novak

Paris Volley je po dveh krogih še brez zmage in je v izenačeni skupini F najbrž že izgubil realne možnosti za napredovanje. "V boju za napredovanje v drugi krog skoraj nujno potrebujemo zmago v Parizu. Tekmece poznamo, z njimi smo se že merili, čeprav je res, da imajo letos nekoliko spremenjeno ekipo. Imajo tudi nekaj težav z zdravstvenim stanjem, tako da ne vemo, s kakšno postavo bodo nastopili," je optimističen slovenski reprezentant Alen Pajenk.

Leta 2001 prvaki z Glennom Hoagom
Po zmagi nad Istanbulom je razpoloženje med blejskimi odbojkarji spodbudno, po dolgem času je ugodno tudi zdravstveno stanje. Vsi seveda upajo, da se ne bo Paris Volley, ki je pod taktirko zdajšnjega trenerja Blejcev Glenna Hoaga leta 2001 postal evropski prvak, prebudil prav v torek zvečer. Na zadnji prvenstveni tekmi je z 0:3 izgubil v Nici. "Prekiniti moramo niz porazov, sicer se bodo sanje o drugem delu tekmovanje končale. Poraz v Nici me ne skrbi, saj sem nekatere igralce spočil," pravi pariški trener Mauricio Paes.

Mednarodno pisana zasedba
Poleg slovenskega reprezentanta Sebastjana Škorca so v francoski ekipi tujci še Srb Miloš Bilandžić, Nizozemec Dennis Van der Veen, Bolgar Todor Skrimov, Nemec Felix Fisher, Poljak Marcel Gromodowski, Čeh Stepan Smrčka in njegov legendarni rojak Jiri Novak. Francozi so skupaj s slovenskimi prvaki igrali v isti predtekmovalni skupini že pred dvema letoma, ko so jih doma premagali s 3:1, v Tivoliju pa izgubili z 2:3.

Liga prvakov, skupina F, 2. krog
Torek, 15. decembra, ob 20.30:
PARIS VOLLEY - ACH VOLLEY


Lestvica:

ASSECO RESOVIA RZESZOW 2 2 0 6:3 4
ISTANBUL B. SEHIR 2 1 1 5:3 3
ACH VOLLEY 2 1 1 5:5 3
PARIS VOLLEY 2 0 2 1:6 2