Dragutin Baltić tokrat ni bil zadovoljen z igro svojih varovancev. Foto: MMC RTV SLO
Dragutin Baltić tokrat ni bil zadovoljen z igro svojih varovancev. Foto: MMC RTV SLO
Jiri Novak
Jiri Novak je bil najboljši igralec tekme. Foto: MMC RTV SLO
Pariz vrnil Bledu milo za drago

Drugi dvoboj francoskega in slovenskega prvaka v enem tednu je bil mnogo bolj pomemben za domače odbojkarje, saj bi v primeru poraza izgubili vse možnosti za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje. Blejci so Francoze po dramatični tekmi v Tivoliju premagali s 3:2.

Zelo slab začetek Blejcev
Gostitelji so začeli sijajno. Temnopolti francoski reprezentant Romain Vadeleux je z odličnimi servisi zagotovil vodstvo s 6:0. Dragutin Baltić je bil prisiljen vzeti pol minute odmora in uspelo mu je ustaviti nalet gostiteljev. Po vodstvu z 12:4 so se Blejci prebudili (12:8), kaj več pa jim zaradi slabe igre v vseh elementih, predvsem pa pri sprejemu, ni uspelo. Po 31 minutah igre so prvi niz dobili s 25:14.

Oranžna poezija v drugem nizu
Povsem drugačna je bila slika v drugem nizu. Slovenski prvaki so z odličnimi servisi Američana Scotta Touzinskega povedli s 6:1, dobro serviranje je nadaljeval še Delano Thomas in prednost je narasla na osem točk razlike (10:2). Po pravi poeziji v oranžnem so povsem nadigrali Parižane in dobili drugi niz s 25:11.

Vrnitev Francozov
Francozi so v tretjem nizu znova začeli odločno. Povedli so s 6:1, 9:2, 11:3, 17:7, niz pa se je končal s 25:18. Baltiću niso pomagale niti številne menjave. Četrti niz je bil zelo izenačen. Pobudo so po 10 točki prevzeli gostitelji in je do konca tekme niso več izpustili.

Izjave po tekmi:
Dragutin Baltič, trener ACH Volleyja:
"Želeli smo si zmage, toda moramo priznati, da so bili Francozi v dvoboju, v katerem v prvih treh nizih igre praktično ni bilo, bile so le menjave servisa, boljši. Bili smo slabi v sprejemu in organizaciji napada, ni nam uspel pravi protinapad. Moramo priznati, da so take ekipe, kot je Paris, še vedno korak pred nami. Pričakovali smo več, toda morali smo pasti na realna tla. Zdaj je treba moštvo umiriti in se pripraviti za naslednje tekme v ligi. Do njih je še en mesec, tako da bomo imeli za to dovolj časa."

Sebastijan Škorc, igralec ACH Volleyja: "Lepa priložnost je splavala po vodi. Ne bom rekel, da smo jo zapravili, saj smo igrali proti vrhunski ekipi. Vseeno pa lahko rečem, da smo razočarani. Igrali smo v krču, predvsem smo zatajili pri sprejemu, kar je nasprotnik znal izkoristiti. Tako mi kot oni smo prikazali povsem drugačno igro kot v Ljubljani. Mi slabšo, oni boljšo."

Tine Urnaut, igralec ACH Volleyja: "Ta poraz bo težko nadoknaditi, vsekakor nas čaka še težak boj za napredovanje. Vse ekipe igramo v gosteh slabše kot doma. V Tivoliju praktično ne moreš zatajiti, saj nam fantastična publika pomaga v samih končnicah in velikih tekmah. Pozna se tudi, da igramo v ligi prvakov prvo sezono in da nam manjka izkušenj."

4. krog:
PARIS VOLLEY
- ACH VOLLEY BLED
3:1 (14, -11, 18, 21)

Paris Volley: Novak 15, Rivera 9, Van der Veen 9, Hargreaves 8, Vadeleux 5, Castard 5, Redwitz 2.

ACH Volley: Touzinsky 10, Čuturič 10, Urnaut 9, Thomas 8, Gasparini 4, Pajenk 3, Satler 2, Kamnik 1.

DINAMO MOSKVA - NOLIKO MAASEIK (BEL)
3:0 (23, 23, 17)


Lestvica:
DINAMO MOSKVA 4 4 0 8 točk
ACH VOLLEY BLED 4 2 2 6
PARIS VOLLEY 4 1 3 5
NOLIKO MAASEIK 4 1 3 5
Pariz vrnil Bledu milo za drago