Andrej Flajs je s soigralci po spodbudni predstavi zapustil Berlin s porazom. Foto: www.alesfevzer.com
Andrej Flajs je s soigralci po spodbudni predstavi zapustil Berlin s porazom. Foto: www.alesfevzer.com
ACH izgubil, a ni razočaral

Z igro so Ljubljančani dokazali, da v ligi ne bi smeli biti avtsajder, kot so nekateri predvidevali, ampak bodo nevarni in enakovredni tudi tekmecem, ki imajo precej večji proračun. ACH, ki je bil odličen v bloku (16 blok točk), tudi sprejema za tako raven tekmovanja ni imel slabega, je imel svoje priložnosti tudi za ugodnejši izid, predvsem velja to za tretji niz. Pri vodstvu 23:22 je imel v protinapadu možnost, da si pribori dve zaključni žogi, a jih ni izkoristil, za kar je sledila kazen.

Pri rezultatu 20:14 je v prvem nizu kazalo, da bodo nemški prvaki gladko prišli do vodstva, a sta nato zadeve v svoje roke prevzela kapetan Andrej Flajs in odlični Avstralec Nathan Roberts. Flajs je blestel s servisi, Roberts je točke zbiral v napadu (v prvem nizu je dosegel osem točk), ob pomoči Danijela Pokeršnika sta poskrbela, da so Slovenci najprej znižali razliko, nato po izidu 24:21 najprej ubranili tri, v podaljšku niza pa še dve, dokler Matija Jereb s preigravanjem ni dosegel točke za zmago 28:26.

Začetni zaostanek 3:6 so v drugem nizu gostje še uspeli izničiti, nato pa so do končnice zaostajali za točko ali dve, odločilno prednost pa so si domači ustvarili pri izidu 21:17. Šmucu "time out" ni pomagal, Nizozemec Rob Bontje je z asom izid izenačil na 1:1.

S pobudo domačih se je začel tudi tretji niz, a so Ljubljančani, pri katerih je v igro vstopil Eric Mochalski, spet hitro vzpostavili ravnotežje, po seriji blokov, v katerem so bili fantastični, pa so povedli z 11:8. ACH je še vodil s 23:22, nato pa so po bloku Tomaša Kmeta domači prišli do zaključne žoge. Tokrat so ubranili dve, tretje jim ni uspelo, saj je pri sprejemu napako storil Miha Plot.

Igra Ljubljančanov v zadnjem nizu ni bila več taka, kot bi morala biti. Prave zagnanosti ni bilo več, kar je kakovostna zasedba iz Berlina znala izkoristiti. Hitro je povedla s petimi točkami razlike, nato pa tekmece držala na varni razdalji.

"Vse je bilo tako, kot sem napovedal pred odhodom v Nemčijo. Vedel sem, da se bo z njimi dalo igrati, da niso nepremagljivi. Zadovoljen sem z igro, pristopom, odnosom, borbenostjo, delno tudi z igro, a samim rezultatom ne morem biti. Vseeno pa se moramo zavedati, da smo igrali proti ekipi, ki je izredno visoka in tudi navajena takih tekem, tako da so napake v našem napadu povsem razumljive. Vseeno pa smo se jim tri nize odlično upirali, do točke nam je malo zmanjkalo, predvsem so nam manjkale izkušnje. A ne bomo obupali, še vedno imamo možnosti tudi za rezultatski uspeh v Ligi prvakov. Najprej se moramo dobro spočiti, pri tem naj bi svoje opravila tudi naša dolga klop, ki bo dobila priložnost v prvenstvu in pokalu, nato pa se pripraviti na naslednje tekme," je po tekmi povedal trener ACH-ja Šmuc.

SKUPINA C, 1. krog:
BERLIN RECYCLING VOLLEYS - ACH VOLLEY
3:1 (-26, 19, 26, 16)

Recycling Berlin: Touzinsky 5, E. Shoji, Kromm 17, Fischer, K. Shoji 4, Kühner, Krystof, Carroll 17, Kmet 16, Dünnes, Bontje 9, De Marchi 4.

ACH Volley: Flajs 12, Jereb 5, Plot, Kozamernik 11, Roberts 16, Purić, Pokeršnik 6, Pleško 1, Kasnik, Mochalski 6, Dolegombai 7, Koncilja.

ASECCO RZESZOW - BUDVANSKA RIVIERA
3:0 (22, 15, 18)

ACH izgubil, a ni razočaral