Slovenski odbojkarji so izgubili drugo izmed treh tekem na Nizozemskem. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
Slovenski odbojkarji so izgubili drugo izmed treh tekem na Nizozemskem. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič

Obe tekmi sta služili kot priprave na predkvalifikacijski turnir za olimpijske igre v Londonu, ki bo v Osijeku med 22. in 26. novembrom.

V soboto v Amsterdamu so Slovenci zmagali dokaj prepričljivo s 3:1 (-17, 18, 26, 21). Kljub zgolj povprečnemu sprejemu, so Slovenci osvajali točke predvsem v napadu in bloku, kjer so osvojili kar 14 točk. Najboljša sta bila Alen Šket s 18 točkami in kapetan Tine Urnaut s 14 točkami.

Drugo tekmo so v nedeljo v Wijchenu pred 1.200 gledalci dobili gostitelji s 3:1 (16, 22, -29, 23). Slovenci so naredili preveč napak, selektor Veselin Vuković je tudi precej več menjaval, saj so zaigrali skoraj vsi reprezentanti. Morda bi lahko izvlekli tudi peti niz, saj so v četrtem, ko sta zaigrala Ropret in Šket, že vodili s 23:22, toda ob koncu so le slavili domači. Največ točk je tokrat zbral Mitja Gasparini (14), nekaj manj Čebulj (11) in po deset še Šket in Urnaut.

Po dveh zaporednih tekmah in napornih treningih so naši že nekoliko utrujeni, toda tekme tukaj so izredno koristne,” je dejal po prvem porazu pomočnik trenerja Tine Sattler in omenil še, da imajo Nizozemci odlično zasedbo. “Sicer pa bo že jutri nova priložnost za našo mlado ekipo, da ponovno odigra dobro tekmo s kvalitetnim nasprotnikom,” je še povedal Sattler v Wijchenu.

Slovence čaka jutri še tretja tekma, ki jo bodo odigrali v Groningenu ob 19.30, potem pa se v torek zjutraj z letalom vračajo v Slovenijo.