Jan Pokeršnik bo spet oblekel oranžni dres. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Pokeršnik bo spet oblekel oranžni dres. Foto: www.alesfevzer.com

začetku sezone prestopil v nemški Herrsching, nato pa z njim prekinil pogodbo, se vrača k odbojkarjem ACH Volleyja.

Pokeršnik tako v Ljubljano prihaja že četrtič. Prvič je 26-letni sprejemalec prišel še kot srednješolec. Za prvo ekipo je prvič zaigral v sezoni 2009/10, nato pa je kot posojen igralec odšel h Kamniku in oranžni dres ponovno oblekel v sezoni 2013/2014. Sledila sta odhoda v francoski Beauvais in naslednjo sezono v švicarski Lugano, kjer pa je ostal le nekaj mesecev. Januarja letos se je spet vrnil v dvorano Tivoli. Že pred začetkom sezone sta se Herrsching in slovenski odbojkar, ki je svoje prve korake naredil v ravenskem Fužinarju, sporazumno razšla.

"Na dozdajšnjih tekmah se je pokazalo, da imamo nekaj objektivnih in drugačnih težav v sprejemalskih vrstah, Žiga Štern bo očitno večkrat potreboval počitek. Pokazala se je možnost, da Pokeršnik, ki je bil brez kluba, zaigra za nas, zato smo se odločili, da okrepimo ekipo. Upamo, da bomo zdaj še stopnjevali svojo formo," je ob vrnitvi slovenskega reprezentanta v ACH Volley dejal izvršni direktor kluba Aleš Jerala.

Pokeršnik bo za slovenske prvake lahko igral že v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov, ko bodo Ljubljančani igrali proti francoski ekipi Arago de Sete.