Slovenci se bodo morali znajti tudi brez Sebastijana Škorca. Foto: MMC RTV SLO
Slovenci se bodo morali znajti tudi brez Sebastijana Škorca. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji pred Veliko Britanijo

Slednja je veljala za nekakšnega avtsajderja skupine A, a ima po štirih krogih že dve zmagi - nad Hrvaško in Belgijo.

Na Otok tudi brez Škorca in Komela
Zato bosta tekmi Velike Britanije in Slovenije celo obračuna vodilnih ekip v skupini, čeprav imajo izbranci Veselina Vukovića pred tekmeci že šest točk prednosti. A kljub temu se zavedajo, da jih čakata zahtevni preizkušnji, še posebno ker je igralski kader vse krajši. Tako zaradi zdravstvenih težav na Otok nista odpotovala dva izmed najizkušenejših igralcev libero Sebastijan Škorc in sprejemalec Alan Komel, ki sta se na seznamu odsotnih pridružila Alenu Šketu, Vidu Jakopinu ter Draganu Radoviću. Matevž Kamnik, ki v ligi letos še ni zaigral, se je z reprezentančnimi kolegi sicer odpravil na dolgo in naporno pot, a veliko priložnosti za igro najbrž ne bo dobil. Nad bolečinami se pritožujejo še nekateri igralci na čelu z najučinkovitejšim igralcem prvih tekem Mitjem Gasparinijem, ki ga muči koleno.

Šket in Kamnik na domačih tekmah z Britanci
"Smola z zdravstvenim stanjem se nadaljuje, a pričakujem, da bo kmalu bolje. S Škorcem in Komelom ni nič hujšega, a tvegati ne bi imelo smisla. Pričakujem, da se bosta reprezentanci pridružila že za naslednji tekmi, domači proti Veliki Britaniji, kjer naj bi bila povsem pripravljena tudi Šket in Kamnik," je zdravstveno stanje v reprezentanci opisal zdravnik Edvin Dervišević, ki bo do tekme povsem pripravil tudi Gasparinija in druge, na katerih je neudobna pot (predvsem na miniavtobusu od Manchestra do Sheffielda) pustila posledice.

Na priložnost čaka tudi Vidić
Selektor Vuković nad stanjem v ekipi ne obupuje, saj ima po njegovem mnenju širok igralski kader. Komela in Škorca bosta v primerjavi z gostovanjem v Belgiji nadomestila Klemen Čebulj in Aleš Fabjan, na svojo priložnost pa bo čakal tudi Matej Vidič. "Druga tekma proti Hrvaški je pokazala, da mladi povsem zaslužijo priložnost, da zaslužijo reprezentančni dres. Vsekakor se odsotnost nekaterih igralcev pozna, a vseeno imamo dovolj kakovostne zamenjave," meni Vuković.

Evropska liga, skupina A, 5./6. krog
Petek ob 15.00 (prenos TV SLO 2):

VELIKA BRITANIJA - SLOVENIJA
Sobota ob 17.00:
VELIKA BRITANIJA - SLOVENIJA

Sobota:

HRVAŠKA - BELGIJA
Nedelja:
HRVAŠKA - BELGIJA

Vrstni red: Slovenija 11, Velika Britanija in Hrvaška po 5, Belgija 3 točke.

Zmagovalec se uvrsti na zaključni turnir, ki bo julija na Slovaškem.

Odbojkarji pred Veliko Britanijo