Pred Glennom Hoagom je najpomembnejša tekma sezone dozdaj. Se bodo Blejci v tretjem poskusu le uvrstili naprej? Foto: FOTO BOBO
Pred Glennom Hoagom je najpomembnejša tekma sezone dozdaj. Se bodo Blejci v tretjem poskusu le uvrstili naprej? Foto: FOTO BOBO
ACH Volley
Polna mala dvorana Tivoli je pričakovano razprodana in navijači se lahko nadejajo nove dobre odbojkarske predstave. Foto: FOTO BOBO
Sebastjan Škorc
Sebastjan Škorc je še lani branil barve ACH-ja, nato pa se je vrnil v Pariz, kjer je pred časom že uspešno igral. Foto: OZS

Nekaj možnosti je tudi še v primeru poraza ACH Volleyja, saj bi potem moral Paris Volley doma premagati turški Istanbul in tako naprej potisniti četo Glenna Hoaga v drugi del tekmovanja.

Jo bo Škorc zagodel rojakom?
Glede na izenačenost ekip v skupini F je mogoče prav vse, kar potrjuje prejšnji krog, v katerem je Paris Volley, v Rzeszowu premagal Asecco Resovio. Parižani so bili do tekme brez točk, Poljaki pa edina neporažena ekipa, toda ekipa slovenskega reprezentanta Sebastjana Škorca, ki je vzpenjajočo se formo potrdila že z dobro predstavo v Tivoliju, je izkoristila samozadovoljstvo tekmecev po uvrstitvi v nadaljnje tekmovanje.

Mogoča le igra na zmago
Toda v blejskem taboru ne verjamejo, da bo Asseco Resovia razprodajala ugled tudi v Ljubljani, zato pričakujejo težko tekmo. "Za nas je to izredno pomembna tekma, saj moramo zmagati, če želimo napredovati v naslednji krog. V Carigradu na prejšnji tekmi nismo dobro igrali in zato si želimo v Tivoliju prikazati boljšo predstavo. Ekipa Resovie je najmočnejša v naši skupini in ima le malo slabosti. Naše mlado moštvo bo moralo biti zelo zbrano, če želimo uspeti," je pred tekmo dejal trener Glenn Hoag.

Kapetan Andrej Flajs ga je dopolnil: "Zavedamo se, da nas čaka najtežja tekma v letošnji sezoni. Rzeszow je od prve tekme v ligi dvignil svojo formo. Tudi v naši igri so vsekakor še rezerve. Že vso sezono zaupamo našemu moštvenemu sistemu obrambe. In tudi mi ne 'kalkuliramo', saj preprosto moramo igrati na zmago, tako kot vse tekme doslej. Prepričan pa sem, da nam bo to z našimi zvestimi navijači in z zelo glasnim Tivolijem tokrat lažje."

Po osvojenemu nizu počitek za Poljake?
Da Poljaki, ki so izgubili tudi zadnjo tekmo v domačem prvenstvu, mogoče vendarle ne bodo stoodstotni, je kriv poljski finale pokala, ki Asseco Resovio čaka konec tedna. Zaradi njega je hrvaški trener Ljubo Travica napovedal, da bo morda spočil nekatere nosilce igre, če bodo osvojili niz.

"Po zadnjih dveh porazih želimo izboljšati igro, to bo naša glavna naloga. Tekma proti Slovencem bo tudi nekakšen trening, saj želimo biti za pokal maksimalno pripravljeni. To pa ne pomeni, da si v Ljubljani ne želimo zmage. Če bi pred to tekmo 'kalkulirali', to ne bi bilo profesionalno," je pred tekmo dejal hrvaški strokovnjak na klopi enega najboljših moštev letošnje Lige prvakov.

SKUPINA F, 6. krog

Sreda ob 20.15 (TVS 2):
ACH VOLLEY - ASSECO RESOVIA RZESZOW

PARIS VOLLEY - ISTANBUL B. SEHIR

Lestvica:                             
ASSECO RESOVIA RZESZOW 5 4 1 14:7 9
ACH VOLLEY 5 3 2 11:10 8
ISTANBUL B. SEHIR 5 2 3 9:9 7
PARIS VOLLEY 5 1 4 6:14 6

V drugi del vodita prvi dve mesti.