ACH Volley je uspešno začel Ligo prvakov, za preboj naprej pa bo treba zmagati tudi vse domače tekme. Prva priložnost bo v sredo proti Budvanski rivijeri. Foto: EPA
ACH Volley je uspešno začel Ligo prvakov, za preboj naprej pa bo treba zmagati tudi vse domače tekme. Prva priložnost bo v sredo proti Budvanski rivijeri. Foto: EPA
Matevž Kamnik
Andrej Flajs je prepričan, da ima ACH Volley po igralcih podobno kakovostno zasedbo kot lani, ozračje v moštvu pa je še vedno odlično. Foto: www.cev.lu
Veselin Vuković in Anja Hlača
Veselin Vuković v Slovenijo ne prihaja na reprezentančno akcijo, temveč po točke Lige prvakov. Foto: Ervin Čurlič
ACH prvič v Stožicah

Obe ekipi sta Ligo prvakov začeli z zmago. Varovanci Igorja Kolakovića so v gosteh premagali Jastrzebski Wegiel. Izkazali so se z uspešnim sprejemom in dobrim izkoristkom v napadu, igrali so kolektivno z dobro obrambo. Na domači premieri Lige prvakov (sreda ob 20.15, prenos na TV Slovenija 2) bo treba tudi agresivno začeti in Črnogorcem čim prej pokazati, kdo je gospodar na igrišču, je prepričan kapetan ACH-ja Andrej Flajs.


Kakšen bo recept za zmago nad Budvansko rivijero? Najbrž bo dovolj ponoviti predstavo proti Jastrzebskem Wegielu, zlasti uvodna niza ...
Gotovo bomo poskušali začeti tako kot na Poljskem, torej agresivno. Takoj želimo pokazati Črnogorcem, da nas pred domačimi navijači zanimajo tri točke. Upam, da nas bodo tudi navijači ponesli.

Črnogorci igrajo kolektivno, nihče posebej ne izstopa. Na koga morate paziti, s čim jih dotolči?
Danes in v sredo bomo pogledali nekaj videoposnetkov njihove igre. Deloma jih že poznamo s turnirja v Srbiji, kjer smo jih premagali. Vemo, kje so njihove močnejše točke in kje so slabosti, ki jih bomo poskušali izkoristiti. Začeli bomo agresivno na servisu in se zanašali na svojo blok-obrambo.

Budvanska rivijera vsekakor ni neznanka. Tam igrata Sebastijan Škorc in Veljko Petković, oba nekoč člana ACH-ja, trener je slovenski selektor Veselin Vuković. Je lahko to vaša ali njihova prednost? Kaj bo pretehtalo?
Med ekipama res ni veliko neznank. Tudi naš trener Igor Kolaković in Vlado Petković dobro poznata njihov način igre. Vse bo odvisno od tega, kdo bo imel več razpoloženih igralcev, in tu imamo malo prednosti, ker imamo daljšo klop oziroma več kakovostnih igralcev, ki bodo vstopili v igro.

Gostje ne bodo pod pritiskom, vi pa ste zdaj v vlogi favorita. Bo to pred polnimi Stožicami spodbuda ali pa utegnete na začetku igrati v krču?
Res je - s tem, ko smo zmagali na Poljskem, smo si priborili kar status favorita v skupini, vendar nas to za zdaj ne obremenjuje. Ena tekma še nič ne pomeni. Čeprav bomo pred domačimi navijači favoriti, bomo poskušali pokazati tako kakovostno igro kot na prejšnjih tekmah. Na začetku bo malo treme. Upam, da se bomo čim prej sprostili.

Se je težko privaditi na tako veliko dvorano, kot je v Stožicah? Občutek mora biti popolnoma drugačen, kot če igrate v Radovljici. Kolikokrat ste že trenirali v Stožicah?
Bili smo že trikrat v dvorani. Občutek je kar dober, seveda pa bo povsem drugače med tekmo in pred polnimi tribunami. Veselim se že, v dvorani imam dober občutek.

Menite, da je ACH Volley močnejši kot lani?
Težko je že po dveh, treh mesecih delati primerjave. Kar se tiče igralcev in ozračja v ekipi, sem prepričan, da je vse tako dobro kot lani, seveda pa se bo šele ob koncu sezone, ko bodo odločilne tekme, pokazala naša vrednost.

Srednjeevropska liga za vas najbrž ne predstavlja posebnega izziva, saj brez težav nizate zmage. So take tekme sploh dobrodošle ali vas ovirajo pri pripravi na tekmece v Ligi prvakov?
Mislim, da so tekme vseeno dobrodošle. Najboljše štiri ekipe so boljše kot v prvi slovenski ligi, res pa je, da spodnji del lige iz sezono v sezono stagnira in bo morda treba najti kakšno dodatno rešitev. Naš klub se dogovarja, da v obdobju, ko ni težkih tekem, igramo težke tekme, kar se je že dogajalo, ko smo na primer igrali v Italiji. Težkih tekem nam ne primanjkuje.

ACH prvič v Stožicah