ACH Volley po treh krogih Lige prvakov še nima poraza in si je z eno nogo že zagotovil napredovanje. Foto: Sandi Fišer
ACH Volley po treh krogih Lige prvakov še nima poraza in si je z eno nogo že zagotovil napredovanje. Foto: Sandi Fišer
Blejci pripravljeni na Grke

Vstopnice tokrat niso brezplačne, vseeno pa je pričakovati najmanj 10 tisoč navijačev, ki bodo seveda pripravili povsem drugačno ozračje, kot je bilo prejšnji teden v Pireju. Celo za grško ekipo bo to posebnost: "Za nas bo to nekaj novega, saj se v Grčiji na žalost kriza pozna tudi pri navijačih. Upam, da bomo vseeno prikazali dobro igro, podobno kot doma. Naš nasprotnik je močan, ima dobrega trenerja, dobre igralce in dobre navijače," je povedal trener gostov Flavio Goulinelli.

Z zmago potrditi napredovanje
Slovenski prvaki so v Ligi prvakov še neporaženi, od mogočih devetih točk pa jih imajo kar osem. Z novo zmago bi si dokončno zagotovili napredovanje v drugi del tekmovanja, z zmago za tri točke (če tekmeci ne bi osvojili nobenega niza ali pa le enega) pa skoraj zanesljivo tudi že prvo mesto v skupini. A vse te teoretične možnosti za Blejce ne pomenijo ovire ali pritiska, ampak, kot poudarja trener Igor Kolaković, priložnost za dodaten motiv.

Kakovost v kolektivu
Kolaković je izpostavil glavno orožje Blejcev: "Naša kakovost je kolektiv! To se je pokazalo tudi na prvi tekmi v Pireju. Ne bi izgubljal besed o uigranosti igralcev, pokazalo se je, da lahko zamenjava Petković-Vinčič zelo dobro deluje. V ekipi so vsi zdravi, imamo nekaj manjših poškodb, a te ne bodo ovira."

Grki bodo željni zmage
Navijače je opozoril, da ponovitev razburljive predstave iz Pireja - takrat je slovenska ekipa ubranila sedem zaključnih žog v četrtem nizu in dobila petega - ni izključena: "Pripravite se na novo težko in živčno tekmo. Grki lahko igrajo zelo navdahnjeno, tudi Stožice bodo zanje velik motiv, prav tako ACH, ki je še neporažen. Pričakovati je, da bodo tekmeci zelo ambiciozni in želeli tudi zmagati."

Flajs: Olympiacos najtežji tekmec v skupini
Kapetan moštva Andrej Flajs je poudaril, da se v Stožicah obeta nov praznik odbojke. "Veselimo se, da bomo spet igrali pred polno dvorano na zadnji evropski tekmi v tem koledarskem letu. Nasprotnika dobro poznamo, pričakujemo pa še eno težko tekmo. Olympiacos je trenutno najtežji nasprotnik v naši skupini. Na prvi tekmi so odigrali odlično, najbolje v tej sezoni. A mi imamo protiorožje za njih in upam na našo zmago. Glede na to, da znamo igrati potrpežljivo, tudi če zaostajamo, bomo skušali zmagati, četudi bi prišlo do petih nizov."

Liga prvakov, skupina C, torek ob 20.15:
ACH VOLLEY - OLYMPIACOS PIREJ

Sreda ob 17.30:
JASTRZEBSKI WEGIEL - BUDVANSKA RIVIJERA


Lestvica:

ACH VOLLEY 3 3 0 9:3 8 točk
BUDVANSKA RIVIJERA 3 2 1 6:5 5
OLYMPIACOS PIREJ 3 1 2 5:8 3
JASTRZEBSKI WEGIEL 3 0 3 5:9 2

Blejci pripravljeni na Grke