Matija Pleško je tekmo proti Parizu prejšnji mesec spremljal s tribune, drugi teden pa bo v Tivoliju že stal na igrišču. Foto: MMC RTV SLO
Matija Pleško je tekmo proti Parizu prejšnji mesec spremljal s tribune, drugi teden pa bo v Tivoliju že stal na igrišču. Foto: MMC RTV SLO
Dragutin Baltič
Dragutin Baltič: 'Treba bo igrati zelo raznovrstno.' Foto: MMC RTV SLO

Vstopnice za spektakel prihodnjo sredo so namreč že razprodane. Blejce veseli, da se bo po poškodbi v ekipo vrnil Matija Pleško, a težave z zdravjem so imeli v zadnjih tednih tudi nekateri drugi igralci (Tomi Šmuc, Mitja Gasparini, Davor Čebron, Tine Urnaut), zato niso trenirali v popolni zasedbi. Jasmin Čuturič je povrh vsega opravil punkcijo kolena, med novoletnimi prazniki pa so s tekem in treningov izostali tudi vsi trije Američani.


"Dinamo je nesporno najboljša ekipa v Evropi. Rusi so zelo dobri v prav vseh elementih igre, zelo natančni so pri servisu, predvsem pa so fizično izredno močni. Lahko jih presenetimo samo z zelo raznovrstno igro,"
poudarja trener Dragutin Baltič.

Za konec še proti Noliku
Teden dni pozneje čaka ACH Volley še povratna tekma proti Noliku v Maaseiku v Belgiji, ki bo verjetno odločala o drugem mestu v skupini F in o napredovanju v drugi krog oziroma med najboljših 12 moštev Lige prvakov. Če bodo Blejci končali na tretjem mestu v skupini, bodo sezono nadaljevali v pokalu CEV.

Drugo leto prihaja Šket
Klub je z mislimi že tudi pri prihodnji sezoni. Okrepil jih bo 205 centimetrov visok mladinski reprezentant Alen Šket, ki zdaj igra v Mariboru, to pa gotovo ne bo edina okrepitev.

Skupina F, 5. krog:
Sreda, 23. januarja, ob 20.15:
ACH VOLLEY BLED - DINAMO MOSKVA
PARIS VOLLEY - NOLIKO MAASEIK (BEL)

6. krog:
30. januarja ob 20.30:
NOLIKO MAASEIK (BEL) - ACH VOLLEY BLED
DINAMO MOSKVA - PARIS VOLLEY

Lestvica:
DINAMO MOSKVA 4 4 0 8 točk ACH VOLLEY BLED 4 2 2 6 PARIS VOLLEY 4 1 3 5 NOLIKO MAASEIK 4 1 3 5
M. R.