Blejci v Avstrijo odhajajo z 'bojnimi' pričeskami. Foto: MMC RTV SLO
Blejci v Avstrijo odhajajo z 'bojnimi' pričeskami. Foto: MMC RTV SLO
Glenn Hoag
Glenn Hoag ima že izkušnje s 'pravljicami' - pred leti je Parižane popeljal do naslova v Ligi prvakov. Foto: MMC RTV SLO

"Najboljše navijanje, kar sem ga kdaj doživel," je dejal kapetan Hypo Tirola Daniel Gavan, s katerim se bodo slovenski prvaki v dveh tekmah (prva bo nocoj ob 20.25, povratna naslednjo sredo) pomerili za preboj na zaključni turnir četverice, opisal ozračje, ki so ga domači navijači pripravili na zadnji tekmi Lige prvakov proti nemškemu Vfb Friedrichshafnu. Hypo je takrat zmagal s 3:0. Z istim izidom je v skupinskem delu odpravil Noliko Maaseik, medtem ko je Rivijera Budva "padla" s 3:1.

Tekma se bo začela danes ob 20.25. Posnetek si boste zaradi nogometne tekme med Slovenijo in Katarjem ogledali na TV Slovenija ob 22.45.

Težav s poškodbami ni
Toda ACH Volley ima prav tako svoje razloge za optimizem: čez en teden se bo na povratni tekmi Tivoli tresel, saj je bil hitro razprodan. A najprej bo treba opraviti prvi del naloge: "Zavedamo se, da smo na pragu finalnega turnirja in da igramo proti premagljivi ekipi. Poznamo njihove igralce in njihov sistem igre. Smo brez poškodb, forma je dobra," je tik pred odhodom v Innsbruck za MMC povedal kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs. Trener Glenn Hoag se bo tik pred tekmo odločil, katera dva od 14 igralcev bosta počivala.

V Innsbrucku 250 navijačev
Flajs je še dodal, da v klubu niso obljubili nobene dodatne nagrade za uvrstitev med elitno četverico, sicer pa je že igranje na takšnem turnirju dovolj velika nagrada. Da bo moštveni duh še močnejši, so si igralci po presenetljivem uspehu proti Macerati pobarvali lasje na modro barvo, le libera sta oranžna. V Innsbrucku naj bi bilo okrog 250 slovenskih navijačev - trije avtobusi z Gorenjskega, Štajerskega in iz Ljubljane.

Boleč spomin na lanski marec
Na papirju je ACH Volley rahel favorit. V letošnji sezoni je tekmeca, ki ga dobro pozna, že dvakrat premagal, toda bolečih spominov je kar nekaj. Spomnite se le na lanski finalni turnir srednjeevropske lige na Dunaju, bilo je prav marca, na njem pa je Hypo v velikem finalu zmagal s 3:0. Na servisu in v bloku so bili takrat Avstrijci boljši in so znali vse napake ACH Volleyja obrniti sebi v prid. Zlasti servis bo tudi tokrat njihov adut - Hypo v povprečju vsako tekmo servira pet asov.

Liga prvakov, prve tekme
Danes ob 20.25:
HYPO T. INNSBRUCK - ACH VOLLEY

TRENTINO - ASSECO RZESZOW

DINAMO MOSKVA - OLYMPIACOS

Povratne tekme bodo teden dni kasneje.

Zaključni turnir, Lodž

Sobota, 10. aprila:
BELCHATOW (POL) - DINAMO/OLYMPIACOS

HYPO/ACH - TRENTINO/RZESZOW