V ekipi ACH Volleyja ni zdravstvenih težav, saj tudi Brazilec Marcelo Barreto normalno trenira. Foto: Foto Bobo
V ekipi ACH Volleyja ni zdravstvenih težav, saj tudi Brazilec Marcelo Barreto normalno trenira. Foto: Foto Bobo
Pred Blejci še ena ovira do zaključnega turnirja

Potem ko je blejski klub presenetljivo izločil Macerato, odbojkarska vročica narašča. Dvorana Tivoli je bila že 14 dni pred povratno tekmo razprodana v 28 urah. Toda najprej si mora ACH Volley na prvi tekmi, ki bo v sredo v Innsbrucku, pripraviti dobro izhodišče.

"Ti tekmi bosta res nekaj posebnega. V nasprotju z našimi nasprotniki smo precej spremenili ekipo. Njihova prednost je dober sprejem, ki omogoča podajalcu organizacijo raznovrstne igre v napadu. So tudi izkušenejši. Avstrijci v domači dvorani še niso izgubili, doslej edini poraz smo jim prizadejali ravno mi," je povedal kapetan Andrej Flajs.

Flajs prednosti slovenskih prvakov vidi v izenačenosti igralcev: "Če komu izmed nosilcev ne gre, lahko trener spremeni potek tekme z menjavami. Prav tako letos odlično deluje naš blok v povezavi z obrambo. Verjamem, da se bomo ob dobrem sprejemu in učinkovitem servisu veselili kar dveh zmag."

Bloker Matevž Kamnik je poudaril, da avstrijska ekipa zadnje čase prav tako kot ACH Volley stopnjuje formo: "Pričakujem, da bosta obe tekmi zelo napeti in težki. Naša klop je dolga in kakovostna, a tudi Tirol ima dolgo klop. Naša ekipa je dobro sestavljena iz mladih in izkušenih igralcev, a tudi Tirol ima ekipo, ki že drugo leto zapored igra v tako rekoč nespremenjeni zasedbi."

Pred Blejci še ena ovira do zaključnega turnirja