Glen Hoag je bil jezen po tekmi na Dunaju, v sredo pričakuje v Tivoliju povsem drugačen pristop. Foto: MMC RTV SLO
Glen Hoag je bil jezen po tekmi na Dunaju, v sredo pričakuje v Tivoliju povsem drugačen pristop. Foto: MMC RTV SLO
Matija Pleško
Matija Pleško na zadnjih tekmah ni bil veliko na parketu. Foto: MMC RTV SLO

Aktualni italijanski prvaki so gladko zmagali v skupini, dobili so vseh pet tekem. "Predvsem moramo delovati bolje kot ekipa in se boriti do konca vsakega posameznega niza. To sem na Dunaju pogrešal," je povedal trener slovenskih prvakov Glenn Hoag, ki je bil zelo razočaran po bledi predstavi prejšnji teden na Dunaju.

Hoag je bil zadovoljen z igro na Slovaškem
Že povsem drugače je bilo dan pozneje na Slovaškem, kamor so Blejci odpotovali neposredno z Dunaja in odigrali tekmo srednjeevropske lige. "Zdesetkani, saj smo imeli na razpolago le devet igralcev, in to po osemurni poti je bila slika čisto drugačna. Igralci so se borili do svojih skrajnih moči in rezultat tega je bila na koncu zmaga, sicer tesna, a vendarle zmaga. Tudi na poti nazaj iz Slovaške smo veliko govorili o tej temi in menim, da smo se teorije naučili, v praksi pa se moramo dokazati jutri," je še dodal Hoag.

Blejci so še vedno lahko nosilci pri žrebu
Mesta v skupini E so že razdeljena, ACH Volley bi bil z morebitno zmago, kar bi bilo prvovrstno presenečenje, spet v igri za osvojitev enega izmed dveh najboljših drugouvrščenih moštev, s čimer bi v žrebu parov za tekme osmine finala dobili vlogo nosilcev in nekoliko lažjega nasprotnika v boju za uvrstitev v četrtfinale. Veliko bo odvisno tudi od razpleta v drugih skupinah.

"Seveda je cilj zmagovati, toda v tej tekmi bi bil že zadovoljen s tem, da bodo gledalci zadovoljni zapustili dvorano. To lahko dosežemo le z našo dobro igro, s čimer bi se gledalcem na najlepši način zahvalili za izjemno podporo na vseh dozdajšnjih tekmah," je dejal Mitja Pleško, ki se v zadnjem obdobju ni naigral.

"Pravica trenerja je, da odloča o tem, koga bo postavil na parket. Morda bo Mitja prav jutri dobil svojo priložnost," je odgovoril Hoag, ki na mestu srednjega blokerja računa na Alena Pajenka in novinca v moštvu Phillipa Eathertona.

Na Kamnika in Thomasa bo treba še počakati
Zdravstveno stanje v moštvu se počasi izboljšuje. Matevž Kamnik že trenira, a bo nanj treba še nekoliko počakati tako kot tudi na Delana Thomasa, ki je uspešno prestal artroskopijo kolena in bo pripravljen čez nekaj tednov. Po dolgem času je treninge začel tudi Alen Šket.

C. R.