Blejski odborkarji so se očitno zadovoljili z napredovanjem v osmino finala in proti Dunaju niso pokazali najboljše igre. Foto: EPA
Blejski odborkarji so se očitno zadovoljili z napredovanjem v osmino finala in proti Dunaju niso pokazali najboljše igre. Foto: EPA
Philip Eatherton, ACH Volley
Philip Eatherton je na prvi tekmi za ACH Volley dosegel sedem točk. Foto: EPA
ACH povsem razglašen na Dunaju

Prvič je v ekipi ACH-ja na mestu srednjega blokerja nastopil Američan Phillip Eatherton, a to povsem razglašeni ekipi ni pomagalo do četrte zmage v Ligi prvakov.

Povedli, nato popustili
Blejci so začeli dobro. Pred drugim tehničnim odmorom v prvem nizu so vodili 12:16. V napadu je bil neustavljiv korektor Mitja Gasparini, ki je v prvem nizu nabral osem točk. Nato pa so pri sprejemu in servisu Blejci naredili nekaj nepotrebnih napak in prišlo je do prebrata ter popolnega razpada igre gostov. Domači so izenačili na 20:20 in bili v zaključku prvega niza bolje razpoloženi. Gerald Reiser je izkoristil drugo zaključno žogo in Dunajčani so slavili 25:22.

Nekaj zaporednih točk Pajenka ni bilo dovolj
Gostitelji so bili bolje razpoloženi tudi v drugem nizu, ko so na začetku povedli z 7:2. Trener ACH-ja Glenn Hoag je na mestu organizatorja Angela Pereza zamenjal z Rokom Satlerjem. Blejci so na krilih Alena Pajenka in nekaj njegovih zaporednih točk znižali zaostanek na 22:21, nato pa v zaključku niza ponovno popustili.

Tudi tretji niz so bolje začeli Dunajčani, povedli so 3:0. Blejci so igrali povsem neprepoznavno. Pri izidu 12:7 je Kanadčan na klopi ACH-ja ponovno posegel po polminutnem odboru, ki pa ni predramil njegovih varovancev, temveč so še bolj popustili in dosegli le 16 točk.

Zapravili možnost za boljši žreb
Varovanci Hoaga so se že pred tekmo uvstili v drugi del tekmovanja, a bi bili z zmago korak bliže k boljšemu položaju pri žrebu osmine finala - eni od dveh najboljših drugouvrščenih ekip, ki bosta skupaj s zmagovalci skupin nosilki osmine finala, s porazom pa so to priložnost zapravili. Avstrijci so z zmago ohranili možnost za 3. mesto v skupini in nadaljevanje igranja v Evropi.

Blejskih odbojkarji se bodo 21. januarja doma pomerili z vodilno ekipo skupine E Trentino volleyjem.

Salonit zapravil vodstvo z 2:0
Odbojkarji Salonita so na prvi tekmi osmine finala Pokala Challenge po uri in 50 minutah boja v gosteh izgubili proti francoskem Tourcoingu z 2:3 (23, 18, -20, -19, 8). Povratna tekma bo naslednji torek v Kanalu.

Skupina E, 5. krog:
AON HOTVOLLEYS - ACH VOLLEY
3:0 (22, 23, 16)

AON: Schneider 14, Porello 11, Antunović 11, Laimer 5, Reiser 5, Morales 2.

ACH: Gasparini 12, Pajenk 10, Eatherton 7, Cundy 6, Čuturič 5, Flajs 3, Perez 1, Satler 1.

TRENTINO VOLLEY - BEAUVAIS OISE
3:0 (20, 17, 19)


Lestvica: TRENTINO VOLLEY * 5 5 0 15:2 10 ACH VOLLEY BLED * 5 3 2 9:9 8 AON HOTVOLLEYS (AVT) 5 1 4 8:12 6 BEAUVAIS OISE (FRA) 5 1 4 5:14 6 * - že v osmini finala

Pokal Challenge, osmina finala, prva tekma:
TOURCOING (FRA)
- SALONIT ANHOVO
3:2 (-23, -18, 20, 19, 8)

Povratna tekma bo v torek ob 19.00 v Kanalu.

T. V.

ACH povsem razglašen na Dunaju