Blejci so z izjemno borbo in velikim srcem osvojili tudi predmestje francoskega glavnega mesta. Foto: MMC RTV SLO
Blejci so z izjemno borbo in velikim srcem osvojili tudi predmestje francoskega glavnega mesta. Foto: MMC RTV SLO
Mitja Gasparini
Mitja Gasparini je bil z 22-imi točkami ponovno najboljši mož Blejcev. Foto: MMC RTV SLO
Jasmin Čuturič
Jasmin Čuturič je dosegel 16 točk. Foto: Iztok Novak
Delano Thomas
Delano Thomas je bil ponovno eden ključnih mož blejske ekipe. Foto: MMC RTV SLO
Velika zmaga Blejcev v Franciji

Blejci so prvič v zgodovini kluba slavili na gostovanju v Ligi prvakov in se dva kroga pred koncem, če AON Hotvolleysi le ne bi presenetili proti Trentinu, že uvrstili med najboljših šestnajst klubov stare celine. V igri je celo možnost, da bi pred nadaljevanjem zasedli eno izmed dveh mest najboljših drugouvrščenih ekip, ki bi Gorenjcem prineslo lažjega nasprotnika v osmini finala.

Začetek isti kot v Tivoliju
Tekma se je začela podobno kot tista pred slabim tednom dni v Tivoliju, isti je bil tudi končni rezultat. Gostje so slabo servirali, neuspešni pa so bili tudi v bloku, saj so napadalni udarec Beauvaisa ustavili le enkrat. Ob koncu prvega dela igre je bilo 25:20 in prav nič ni kazalo na ugoden izid ACH Volleyja.

ACH povišal vodstvo, Beauvais izenačil
Vse se je obrnilo na glavo, ko so Blejci pritisnili na plin in nevarnim Francozom, ki razpolagajo s kar 10-imi tujci, pobegnili na štiri točke prednosti (12:8), nekaj minut kasneje pa je na semaforju pisalo celo 18:12. Odlična obramba Beauvaisa in nekaj napak oranžno-modrih je bil razlog, da so se gostitelji povsem približali in z delnim izidom 9:3 izenačili na 21:21, rezultat pa je bil nazadnje poravnan pri 23:23, ko je blejski stroj zamlel še enkrat in dobil drugi niz.

Nič novega v nadaljevanju srečanja
Tako v tretjem kot v četrtem nizu je bila zgodba podobna. Blejci so si v tretjem, najdaljšem nizu, priigrali prednost s 16:11, a na 2:1 povedli šele po podaljšani igri, rezultat se je po 32-ih dramatičnih minutah ustavil pri 29:27. Ko so Francozi ob koncu zadnjega niza ob koncu povedli, je bil najverjetnejši razplet odločilni peti niz, a se je veliko blejsko srce izkazalo še enkrat in osvojilo tudi dvorano Elispace na severu Pariza.

Tako kot pred tednom dni, je tudi tokrat 22 točk dosegel Mitja Gasparini, 16 jih je dodal Jasmin Čuturić, zelo pomembno vlogo pa sta odigrala Delano Thomas, ki je nekajkrat močno zabil ob mreži ter Aleš Pajenk, ki je skupaj s Tomasom uspešno sodeloval v bloku, med drugim tudi pri zadnji akciji za tretjo zmago v letošnji sezoni.

Izjave po tekmi:

Glenn Hoag, trener ACH Volleyja: "Čeprav naš servis ni bil tako dober kot na prvi tekmi, je bil boljši kot pri domačih in je bil eden od ključev za našo zmago. Sicer je bila tekma ves čas tesna in izenačena. Za v prihodnje nas čaka še veliko dela, saj je v naši igri še vedno prisotno preveč napak in nihanj."

Sebastijan Škorc, igralec ACH Volleyja: "Težka tekma, pomembna tekma, a pomembno je, da se na koncu mi veselimo in to prvih točk na gostovanju v ligi prvakov, kar nam je na stežaj odprlo vrata v osmino finala. Ne glede na to še nismo rekli zadnje besede v skupini."

4. krog:
BEAUVAIS OISE - ACH VOLLEY
1:3 (20, -23, -27, -23)

Beauvais: Bartik 21, Milivojević 15, Oivanen 11, Eithun 10, Javurek 9, Jokanović in De Sousa Sequera po 2, Balandžić 1.

ACH: Gasparini 19, Čuturić 14, Thomas 12, Flajs in Pajenk po 9, Satler 2, Perez 1.

Sreda:
AON HOTVOLLEYS - TRENTINO VOLLEY

Lestvica:                          
ACH VOLLEY BLED        4 3 1 9:6  7
TRENTINO VOLLEY        3 3 0 9:0  6
BEAUVAIS OISE (FRA)    4 1 3 5:11 5
AON HOTVOLLEYS (AVT)   3 0 3 3:9  3



Preostali tekmi blejskih odbojkarjev:
14. 1.: AON HOTVOLLEYS - ACH VOLLEY
21. 1.: ACH VOLLEY - TRENTINO VOLLEY

A. B.

Velika zmaga Blejcev v Franciji