Kamničanke so lani prvič postale državne prvakinje. Foto: MMC RTV SLO
Kamničanke so lani prvič postale državne prvakinje. Foto: MMC RTV SLO

Kamničankam, ki so lani prvič postale najboljše v državi, bodo družbo v srednjeevropski ligi delale še odbojkarice Nove KBM Branik. Pri moških bosta tekmovala ACHV Volley in Salonit Anhovo. Mariborčanke in Blejci branijo naslova v tekmovanjih. ACH je tudi prvi favorit lige, na drugi strani pa bo Branik težko ponovil uspeh, saj je ekipa močno spremenjena. Klub so zapustile najbolj izkušene igralke, tako bo letos več priložnosti namenjene mlajšim. Z večjimi pričakovanji v sezono stopajo v Kamniku. Cilj je uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige. Glavna okrepitev moštva je nekdanja reprezentantka Petra Kramolc.

Cilj ACH-ja ponovitev naslova
Blejci, ki računajo na ponovno osvojitev tekmovanja, še vedno vadijo brez prvega trenerja Igorja Kolakovića, ki vodi izbrano vrsto Srbije na svetovnem prvenstvu. Od tujcev je iz lanske ekipe ostal le Daniel Lewis. Prišli so Američan Ryan Amermann, Srba Uroš Kovačević in Milan Rašić ter Nizozemec Kay van Dijk. Klub je zapustil tudi Alen Pajenk.

Kanalci so ostali brez Madžara Davida Szaba, a je Salonit okrepil njegov rojak Zoltan Kovacs. V klub se je vrnil Brazilec Israel dos Santos, prišel pa je še Čeh Tomaš Andel. V moški srednjeevropski ligi bo letos nastopala tudi avstrijska reprezentanca.