Selektor Tilen Kozamernik upa, da bo ekipa še naprej dobro igrala. Foto: MMC RTV SLO
Selektor Tilen Kozamernik upa, da bo ekipa še naprej dobro igrala. Foto: MMC RTV SLO
Ines Kočar
Ines Kočar se nadeja tudi kakšnemu presenečenju. Foto: MMC RTV SLO

Na turnirju v Almereju bodo nasprotnice Slovenije Nizozemska, Nemčija in Azerbajdžan, reprezentance najvišjega evropskega razreda. Za favoritinje veljajo gostiteljice, za drugo mesto, ki še vodi na Japonsko, pa naj bi imele največ možnosti Nemke.

Glede na lestvice popolni "avtsajderji"
"Glede na evropske kakovostne lestvice smo res "avtsajderji", toda upanje vedno obstaja. Zakaj ne bi poskrbeli še za eno presenečenje in se uvrstili na svetovno prvenstvo, čeprav to ne bi bilo ravno realno. Moram pa poudariti, da sami rezultati niso naš glavni cilj. Želim si predvsem, da bi nadaljevali z dobrimi igrami, dobrim vzdušjem v ekipi in da bi tekmicam čim dlje grenili življenje," je svoja pričakovanja predstavil selektor Tilen Kozamernik in dodal, da so vse tekmice z nekaj sreče premagljive.

Velik minus je pomanjkanje pripravljalnih tekem
"Težko govorimo, v kakšni formi smo. Nismo odigrale niti ene prijateljske tekme, kar je velik minus," razmišlja kapetanka Karmen Kočar, ki tako kot Kozamernik vendarle upa, da bi lahko bile konkurenčne: "Če bomo igrale, kot najbolje znamo, imamo možnosti tudi za drugo mesto, še posebno, če reprezentance ne bodo igrale v popolnih zasedbah, kar si potihem želimo. Toda zavedamo se, da bi bila to velika senzacija. Ne vem, kdaj se je reprezentanca s tako nizkim 'rejtingom' uvrstila na največje tekmovanje. Mi se doslej nismo uvrstile niti na evropsko prvenstvo."

Petek:
Nizozemska - Slovenija
Nemčija - Azerbajdžan

Sobota:
Slovenija - Nemčija
Nizozemska - Azerbajdžan

Nedelja:
Slovenija - Azerbajdžan
Nizozemska - Nemčija