Rok Satler je z ACH-jem slavil v pokalu Top teams. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Satler je z ACH-jem slavil v pokalu Top teams. Foto: www.alesfevzer.com

Med temi je tudi 36-letni Rok Satler, ki se po šestih letih vrača v zmajevo gnezdo. Ob mladinskima reprezentantoma, sprejemalcu Žigi Doniku (do zdaj igralcu Maribora), in prostemu igralcu Matevžu Ledineku (Hoče), sta to še zamejski Slovenec Jernej Terpin, ki igra na mestu sprejemalca in je igral za ekipo ŠZ Olympia iz Goricem, ter avstralski reprezentant Samuel Walker, 208 cm visoki sprejemalec, ki je lani igral v italijanski ligi A-2 za Corigliano.

Pleško dobil novo igralno mesto
Vrste slovenskega državnega prvaka so po koncu sezone zapustili trije tuji odbojkarji, Michal Kozlowski, Sem Dolegombai in Nathan Roberts, prav tako v oranžnem dresu ne bomo več videli reprezentanta Jana Klobučarja, ki odhaja v Nemčijo, Miho Plota in Danijela Pokeršnika, sprememba v ekipi pa bo tudi ta, da bo Matija Pleško sprejemalsko mesto zamenjal za mesto prostega igralca.

Taktike se bodo lotili pozneje
"V prvem delu priprav, ki jih bomo začeli v ponedeljek, bo velik poudarek na individualni telesni pripravi ter tehniki posameznih elementov. Taktike se bomo lotili pozneje, ko bomo imeli na voljo vse igralce. Veliko se bo namreč treba prilagajati, saj bo zaradi mladinskega svetovnega prvenstva ter članskega evropskega prvenstva veliko igralcev odsotnih. Ves vadbeni proces bo spremljan s pomočjo diagnostike v sodelovanju z Mitjo Bračičem, tako da bodo igralci zagotovo optimalno pripravljeni na izzive, ki nas čakajo," je pred začetkom priprav dejal Bogdan Kotnik, ki ostaja na mestu glavnega trenerja.

ACH Volley v sezoni 2015/16
Igralci: Andrej Flajs, Matija Jereb, Samuel Walker, Jan Kozamernik, Diko Purić, Matevž Ledinek, Rok Satler, Matija Pleško, Stipe Jurić, Žiga Donik, David Kumer, Eric Mochalski, Jernej Terpin, Mario Koncilja;
Trener: Bogdan Kotnik, pomočnik trenerja: Zoran Kedačič.