Slovenske odbojkarice čaka prihodnji teden še turnir v Mariboru. Foto: SVF
Slovenske odbojkarice čaka prihodnji teden še turnir v Mariboru. Foto: SVF

Slovenke so tudi tokrat naletele na razpoložene tekmice, nikakor niso našle protiorožja za ekipo, ki je bila z izjemo sprejema večji del tekme dominantna v vseh elementih. Varovanke Bruna Najdiča niso vodile niti enkrat. Čehinje so predvsem po zaslugi razpoloženih Anete Havličkove in Andree Kossanyiove do zanesljive prednosti prišle že na začetku nizov, v prvem so jih Slovenke še ujele (9:9) in se z njimi dokaj enakovredno kosale, v preostalih dveh pa ne.
V prvem nizu je bil češki napad kar v 70 odstotkih uspešen, Slovenkam niso pomagale niti menjave. V igro so vstopile Lana Ščuka namesto Marine Cvetanović, Urška Igličar namesto Ize Mlakar in Mojca Božič namesto Sare Najdič. V drugih dveh nizih so gostje popravile obrambo, predvsem po zaslugi blokerk Sare Planinšec in Tine Grudina, toda razlika v kakovosti je bila prevelika.

V nedeljo se bodo pomerile še z Grčijo, ki je v drugem krogu z 2:3 izgubila proti Belorusiji. Z istim izidom je proti njej v petek klonila tudi Slovenija.
Izjavi po tekmi

Bruno Najdič, selektor Slovenije: "Dekletom niti malo ne morem očitati, da se niso borila in da si niso želela zmagati. A treba je priznati, da so Čehinje danes odigrale zelo dobro, da so bile za razred ali dva boljši tekmec. Sploh na zunanjih mestih so bile izjemno prodorne, kar smo sicer pričakovali, a sta obe sprejemalki in korektorica napadale na taki ravni, da jih nismo mogli zaustaviti ne z blokom ne v obrambi. Hkrati nam s servisom ni uspelo napasti tako, kot smo si želeli in načrtovali. Kar se tiče naše ekipe, pa z izjemo Ize Mlakar nismo imeli razpoložene napadalke z zunanjih položajev, lahko pa sem zadovoljen z napadom obeh blokerk."

Sara Najdič, reprezentantka Slovenije: "Čehinje so nas povsem nadigrale. To, kar so danes prikazale, je bila res igra na višji ravni. Poleg tega so imele domačinke odlično podporo s tribun in ko smo vstopile v dvorano, smo bile za kakšen trenutek kar malo v šoku."

Kvalifikacije za EP 2017 (Ž)

Skupina F, Brno:
SLOVENIJA - ČEŠKA
0:3 (-20, -16, -13)
2.500 gledalcev
Slovenija: Božič, Blagne, Medved, Igličar 1, Zdovc, Mlakar 9, Najdič 1, Ščuka, Cvetanović 3, Potokar 7, Planinšec 10, Založnik, Sobočan, Grudina 7.

Češka: Kossanyiova 16, Hodanova, Trnkova 6, Havlickova 14, Melicharkova, Smutna 3, Nachmilnerova, Purchartova 6, Kojdova, Dostalova, Mljenkova 13, Vincourova, Kojdova, Toufarova.

BELORUSIJA - GRČIJA
3:2 (16, 14, -22, -24, 12)

Nedelja:
SLOVENIJA - GRČIJA ob 15.00
BELORUSIJA - ČEŠKA

Odigrano v petek:
SLOVENIJA - BELORUSIJA 2:3
ČEŠKA - GRČIJA 3:0

Drugi turnir skupine F bo med 23. in 25. septembrom v Mariboru. Zmagovalec skupine se bo uvrstil na EP, ki bo v Azerbajdžanu in Gruziji. Drugouvrščena ekipa bo igrala v oktobrskih dodatnih kvalifikacijah.