Član ACH Volleyja Mitja Gasparini je bil najučinkovitejši v slovenski reprezentanci. Foto: MMC RTV SLO
Član ACH Volleyja Mitja Gasparini je bil najučinkovitejši v slovenski reprezentanci. Foto: MMC RTV SLO

V Povoi de Varzimu na Portugalskem je slovenska izbrana vrsta po uri in 41 minutah s 3:1 (22, -23, 18, 19) premagala Grčijo.

Najboljši med varovanci Gregorja Hribarja so bili Mitja Gasparini (14 točk), Alen Pajenk (13) in Tine Urnaut (12), ki ga je Hribar še posebej pohvalil.

V četrtek se bo Slovenija pomerila z Romunijo.

Tine Urnaut, kapetan reprezentance: "Naš cilj pred začetkom srečanja je bil, da dobro serviramo in to smo, razen v drugem nizu, tudi storili. S tem smo lahko realizirali naše napadalne akcije, si priigrali prednost, ki smo jo uspeli držati do konca niza in zmagati."

Gregor Hribar, selektor: "Začeli smo brez napak v prvem nizu, pritisnili smo s servisom, žal smo v drugem nizu nekoliko padli, nekaj nezbranosti in težav pri sprejemu servisa je pomenilo izgubljen niz. V naslednjih dveh nizih smo držali dober sprejem in blok, lažje smo zaključevali napade in čeprav redko hvalim igralce, bi tokrat pohvalil Urnauta, ki je dobro zaigral tako na sprejemu kot v napadu. Upam le, da nas zmaga ne bo uspavala, turnir je še dolg in to še ne pomeni, da smo že v naslednjem krogu."

GRČIJA - SLOVENIJA 1:3
PORTUGALSKA - DANSKA

Četrtek:
SLOVENIJA - ROMUNIJA
PORTUGALSKA - GRČIJA

Petek:
DANSKA - GRČIJA
PORTUGALSKA - ROMUNIJA
Sobota:
SLOVENIJA - DANSKA
GRČIJA - ROMUNIJA

Nedelja:

ROMUNIJA - DANSKA
SLOVENIJA - PORTUGALSKA

T. O.