Takole je Nejc Zemljak končal eno izmed točk. Foto: Odbojka.si
Takole je Nejc Zemljak končal eno izmed točk. Foto: Odbojka.si
Ana Skarlovnik in Jelena Pešič
Ana Skarlovnik in Jelena Pešič sta bili edini slovenski predstavnici med štirimi najboljšimi ekipami. Foto: Odbojka.si
Po odbojkarskem spektaklu na Kongresnem trgu
Odbojka na mivki na Kongresnem trgu

Pokeršnik in Zemljak sta pred nabito polnimi tribunami premagala Avstrijca Michaela Murauerja in Floriana Schnetzerja, pri dekletih pa je bila hrvaško-ameriška naveza boljša od Brazilke Pauline Alves de Silva in Avstrijke Susannah Kreuzriegler.

Pokeršnik in Zemljak sta imela veliko dela
V napetem moškem finalnem obračunu sta prvi niz z 21:18 dobila Pokeršnik in Zemljak, v drugem sta jima Murauer in Schnetzer vrnila, v tretjem pa sta slovenska odbojkarja sicer povedla, a sta Avstrijca njuno prednost izničila. V nadaljevanju sta Slovenca odlično servirala, uspešna sta bila tudi v protinapadih ter tako znova prišla v vodstvo, ki ga nista več izpustila iz rok. Odločilni niz sta dobila s 15:9.

Vsaka tekma svojevrsten izziv
"Vsaka tekma na tem turnirju je bila svojevrsten izziv. Konkurenca je bila močna, tuje ekipe odlične in praktično na vseh tekmah smo gledali po tri nize. Midva pa sva, vsaj tako se mi zdi, iz tekme v tekmo igrala bolje in bila vedno bolj prepričljiva, najpomembnejše pa je to, da sva v najtežjih trenutkih igrala drug za drugega in si med seboj ves čas pomagala. Hvala tudi organizatorjem in gledalcem za vso spodbudo," je po zmagi na mednarodnem turnirju Ljubljana Beach Volley Challenge dejal Nejc Zemljak.

Atraktivne točke deklet
V ženski konkurenci sta Vernierjeva in Claesova, ki sta v polfinalu izločili naši podprvakinji, sicer edini slovenski predstavnici med štirimi najboljšimi ekipami, Jeleno Pešič in Ano Skarlovnik, tudi v finalu gladko zmagali proti Alvesovi in Kreuzrieglerjevi (21:14 in 21:16). Dekleta so gledalcem postregla z atraktivnimi točkami in tribune večkrat dvignila na noge. "S Kelly sva dobro igrali celoten turnir. Sama sem imela v polfinalu manjšo krizo, a je Kelly takrat prevzela breme. V finalu pa sva morda zmagali celo lažje, kot sva pričakovali. Vesela sem tudi, da ste imeli Slovenci Jeleno in Ano med štirimi najboljšimi ekipami, saj je to turnirju dalo še dodatno težo. Moram pa pohvaliti še organizatorje za ta fantastičen dogodek. Hvala tudi gledalcem, ki so nas ves čas spodbujali," je dejala Vernierjeva. Pešičeva in Skarlovnikova sta se morali zadovoljiti s tretjim mestom.

Po odbojkarskem spektaklu na Kongresnem trgu
Odbojka na mivki na Kongresnem trgu