Slovenci niso imeli težav z Danci. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Slovenci niso imeli težav z Danci. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič

Slovenci so hitro pokazali, kdo je gospodar na igrišču. Prevladovali so v vseh elementih igre. Povedli so s 5:1 in 12:3. Pri 16:4 je bilo jasno, da je prvi niz dobljen.

Tudi v drugem se je slovenska prevlada nadaljevala. Odpor domače ekipe je bil dokončno zlomljen, ko so slovenski odbojkarji na servis Jana Klobučarja ušli na 20:11. V tretjem je Danska držala korak do 10:10, nato pa so se Slovenci odlepili za gladko zmago.

Pri Slovencih sta bila s po 15 točkami najučinkovitejša Alen Šket in že omenjeni Klobučar.

Luka Slabe, selektor Slovenije: "Danes Danci niso bili na ravni, da bi nas lahko kakor koli ogrozili. Vsi naši igralci, ki so stopili na igrišče, so naredili natančno tisto, kar se od njih pričakuje. Mislim pa, da so Danci spoznali, da nismo noben bavbav, in jutri pričakujem, da bodo že od samega začetka veliko bolj pritiskali. Občutek sem imel, da so se nas v prvem nizu ustrašili in da so potrebovali nekaj časa, da so prišli k sebi. Jutri pričakujem njihovo boljšo igro, na tekmah, ki si sledijo ena za drugo, običajno izidi niso enosmerni. Upam, da jutri bo in da se bomo domov vrnili z vsemi šestimi točkami."

EVROPSKA LIGA (M)

ROSKILDE

1. krog:
DANSKA - SLOVENIJA
0:3 (-13, -15, -18)

Danska: Bitsch 2, Varming 4, A. M. Soerensen 6, Thomsen, Jasobsen 3, Özari, Moellgaard 1, Hjoellund, Bonnesen 8, S. L. Soerensen 2, Nielsen 2, Pedersen.

Slovenija: Planinc, Šket 15, Plot, Mijatovič 1, Koncilja 5, Klobučar 15, Kovačič, Pokeršnik 10, Ropret 3, Čebulj, Jereb, Pavlovič.

AVSTRIJA - MAKEDONIJA
1:3 (-18, 21, -14, -20)

2. krog, sreda ob 19.00:
DANSKA - SLOVENIJA

AVSTRIJA - MAKEDONIJA
1:3 (24, -23, -19, -23)