Tine Urnaut je prispeval 22 točk. Foto: MMC RTV SLO
Tine Urnaut je prispeval 22 točk. Foto: MMC RTV SLO

Srečanje so nekoliko bolje začeli Romuni in po začetnih težavah naših s sprejemom tudi povedli s 5:2. Izid je bil izenačen do 12. točke, nato pa so Romuni po dveh napakah naših pri servisu in na krilih razpoloženega Voinee povedli s 17:13. Prednost so naši izničili po zaslugi Gasparinija v napadu in Urnauta, ki je prispeval dva bloka, izenačili na 20. točki. Gasparini je Sloveniji priboril prvo zaključno žogo, za 25:22 pa je poskrbel kar Romun Stancu, ki je žogo ob napadu poslal za zadnjo črto.

Začetek drugega niza je znova pripadel izbrancem slovitega Steliana Moculescuja. Slovenski odbojkarji so v igri znova napravili nekaj nepotrebnih napak in ob vodstvu Romunov z 10:5 je Hribar vzel pol minute odmora, ki pa ni obrodila sadov in Romuni so dobili drugi niz s 25:20.

Po slabem tretjem nizu je sledil odličen četrti
V tretjem nizu se je v igro vrnil Čebron, Gasparini pa je že tik pred koncem prejšnjega zamenjal Šketa. Naši so znova slabo začeli in hitro zaostali z 2:8 in 8:16. Neprebojen romunski blok in siloviti napadi (nerešljiva uganka je bil Gontariu), obenem pa še napake naših, je pomenilo, da je niz pripadel Romunom z visokih 25:13.

Četrti niz so Slovenci dobili z istim izidom. Razpoložena slovenska vrsta je borbeno igro in veliko željo po zmagi pokazala tudi v odločilnem petem nizu. Slovenija je vodila z 10:8, a Romuni so ves čas grozili in izenačili na 12. točki. Ko je Gontariu z blokom dvakrat zapored ustavil še Urnauta pa so imeli Romuni zaključno žogo za zmago. Hribarju ni preostalo drugega kot da je vzel pol minute odmora, naslednji napad Gasparinija pa je prav tako končal v bloku in Romuni so se veselili zmage s 15:12.

V petek bo prost dan, v soboto in nedeljo pa se bo Slovenija pomerila z Dansko in gostiteljico turnirja Portugalsko.

SKUPINA G, Povoa de Varzim:
SLOVENIJA - ROMUNIJA
2:3 (22, -20, -13, 13, -12)

Slovenija: Flajs 10, Pajenk 10, Čebron 6, Vidič, Šket 5, Gasparini 15, Šabec 2, Urnaut 22, Vinčič 4, Škorc, Satler 2, Komel.

Romunija: Dascalu, Began 10, Ghimes 3, Vionea 14, Ciortea, Borota 7, Lica, Gontariu 18, Stancu 1, Feher, Laza 4.

PORTUGALSKA - GRČIJA
3:1 (21, -18, 20, 22)

1. krog:
GRČIJA - SLOVENIJA 1:3

PORTUGALSKA - DANSKA 3:0

Petek:
DANSKA - GRČIJA
PORTUGALSKA - ROMUNIJA

Sobota:
SLOVENIJA - DANSKA
GRČIJA - ROMUNIJA

Nedelja:
ROMUNIJA - DANSKA
SLOVENIJA - PORTUGALSKA

C. R.