Alen Pajenk in soigralci so si tako rekoč že zagotovili prvo mesto v skupini A. Foto: STA
Alen Pajenk in soigralci so si tako rekoč že zagotovili prvo mesto v skupini A. Foto: STA
Slovenci dvakrat z Britanci

Varovanci Veselina Vukovića so v Sheffieldu gladko opravili z Otočani, tudi tokrat pa v Mariboru prideta v poštev le dve zmagi. Vodstvo reprezentance se še največ ukvarja z zdravstvenim stanjem nekaterih igralcev, ki pa se izboljšuje.

Vračata se Kamnik in Šket
"Veseli nas, da sta tako Matevž Kamnik kot Alen Šket začela redno trenirati z ekipo, kar že pomeni bolj kakovostne treninge. Hkrati se veselim, da bosta že ta konec tedna lahko pomagala ekipi na tekmi - seveda ne polno obremenjena, pa vendarle," je povedal pomočnik trenerja Tine Sattler in nadaljeval: "Že drugi teden pričakujemo na parketu tudi Alana Komela in Vida Jakopina, stanje pa se je izboljšalo tudi Sebastijanu Škorcu. Pri vsem tem nas nekoliko skrbi le koleno Dejana Vinčića, ki pa ne kaže znakov poslabšanja, in tako upamo na najboljše."

Slovenci edini brez poraza
Vodstvo reprezentance bo verjetno dalo več priložnosti mlajšim igralcem, ki potrebujejo minutažo. Slovenska reprezentanca, ki tekmuje v skupini A, je trenutno edina nepremagana reprezentanca v rednem delu Evropske lige s šestimi zmagami.

EVROPSKA LIGA

SKUPINA A, 7./8. krog

Sobota ob 18.00 (prenos TV SLO 2):
SLOVENIJA - VELIKA BRITANIJA

Nedelja ob 18.00:
SLOVENIJA - VELIKA BRITANIJA

Sobota:
BELGIJA - HRVAŠKA
Nedelja:
BELGIJA - HRVAŠKA

Vrstni red: Slovenija 17, Belgija 8, Hrvaška 6, Velika Britanija 5 točk.

Zmagovalec se uvrsti na zaključni turnir, ki bo julija na Slovaškem.

Slovenci dvakrat z Britanci