Slovenska dekleta so cilj izpolnila že z uvrstitvijo v polfinale, srebrna kolajna je le češnjica na vrhu torte. Foto: Ervin Čurlič
Slovenska dekleta so cilj izpolnila že z uvrstitvijo v polfinale, srebrna kolajna je le češnjica na vrhu torte. Foto: Ervin Čurlič

Ta na prvenstvu pred finalnim obračunom še ni oddala niti niza, odlično je začela tudi finalni obračun. Izkoristila je črne minute varovank Jožeta Časarja, ki so se dolgo pobirale, na koncu pa vendarle izenačile na 17:17. Vseeno sta jim za zmago v prvem nizu zmanjkali dve točki.

Ščuka prinesla zmago v tretjem nizu
Sledil je preobrat. Slovenke so igrale zbrano, uspevale so jim lepe točke, nasprotnice se jim niso uspele približati na manj kot tri točke zaostanka, ob koncu niza so povsem odpovedale in z delnim izidom 6:0 dovolile izenačenje. Tretji niz je bil precej bolj izenačen, po zaostanku s 23:24 je svojo ekipo s tremi zaporednimi točkami za zmago v nizu rešila Lana Ščuka.

Po tesnem petem nizu le zmaga Srbiji
Slovenke so za naslov evropskih mladinskih prvakinj potrebovale še eno zmago v nizu, a so imele Srbkinje drugačne načrte. Četrti niz so suvereno dobile s 17:25, v odločilnem nizu pa so kljub izjemno izenačenem boju na koncu vendarle uspele streti ekipo s sončne strani Alp. Tretje mesto je osvojila Turčija, ki je s 3:1 odpravila Grčijo.

Finale mladinskega EP-ja (Ž), finale:
SRBIJA - SLOVENIJA
3:2 (23, -17, -24, 17, 12)

Tekma za 3. mesto:
TURČIJA - GRČIJA 3:1 (-18, 18, 23, 15)