Bruno Najdič je lahko zadovoljen z igro svojih varovank. Foto: Aleš Fevžer
Bruno Najdič je lahko zadovoljen z igro svojih varovank. Foto: Aleš Fevžer

Varovanke Bruna Najdiča so pokazale povsem drugačen obraz kot dan prej. Bistveno je bilo, da so popravile sprejem, za kar ima zasluge tudi selektor, ki je nekoliko spremenil postavo. V začetno postavo je tako uvrstil Niko Blagne, ki je zamenjala Saro Valenčič.

Z dobrim sprejemom so lahko njegove izbranke razvile igro, kakovost pa so pokazale v vseh elementih. Blok na čelu z Valentino Založnik je deloval odlično, medtem ko sta bili v napadu razigrani Živa Recek in Marina Cvetanović, ki je bila z 18 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme.

Bruno Najdič, selektor Slovenije: "Danes smo pokazali povsem drugo sliko kot včeraj. Že ko stopili na teren, se je videlo, da smo bolj odločni. Imeli smo tudi nekaj sreče, da je Turčija v tekmo vstopila ležerno, za kar smo jo kaznovali. Danes sem spremenil sprejemalsko linijo, priložnost je dobila Nika Blagne, spremenil pa sem tudi položaja Marine Cvetanovič, ki je zelo dobro odigrala kot sprejemalka, in Žive Recek, njo sem postavil na mesto korektorice. To se mi je obrestovalo, ves čas smo nadzorovali položaj in tekmeca nadigrali še bolj, kot je on dan prej nas. Manjši padec v igri je bil le v tretjem nizu. Vesel sem, da smo se po včerajšnjem porazu pobrali, v vseh elementih smo bili vrhunski, seveda pa je bilo bistveno, da smo dobro sprejemali. Prijetno sem presenečen nad vsem, kar so punce danes pokazale, res jim moram samo čestitati. Zdaj imamo zmago tudi v evropski ligi, a ostajamo na realnih tleh. Za nas bo uspeh vsaka zmaga."

EVROPSKA LIGA (Ž)

MERSIN, Turčija

TURČIJA - SLOVENIJA
0:3 (-20, -11, -21)

Turčija: Alikaya 2, Akman 4, Arisan, Dumanoglu, Baša 15, Örge, Cetin 2, Yilmaz 7, Ercan, Akin 1, Yurtadgülen 3, Güč 2.

Slovenija: Hutinski 1, Božič 2, Blagne 6, Ajnihar, Medved, Kaučič, Valenčič, Recek 11, Kučej 4, Cvetanovič 18, Kaker, Založnik 9.

BOLGARIJA - AZERBAJDŽAN
3:1

Sobota:
TURČIJA - SLOVENIJA
3:0 (19, 13, 20)

BOLGARIJA - AZERBAJDŽAN
3:0 (15, 23, 17)

Vrstni red: Bolgarija 6, Slovenija in Turčija 3, Azerbajdžan brez točk.