Martina Jakob je skupaj z Andrejo Vodeb morala priznati premoč Nemkama. Foto: Špela Bokal
Martina Jakob je skupaj z Andrejo Vodeb morala priznati premoč Nemkama. Foto: Špela Bokal

Slovenke (Andreja Vodeb in Martina Jakob ter Simona Fabjan in Katarina Juhart) so po dopoldanskih obračunih proti favoriziranim Nemkam zaostajale z 0:2, v popoldanskem delu tekmovanja niso uspele nadoknaditi zaostanka. Odločilno tekmo sta Fabjanova in Juhartova zaigrali proti evropskima prvakinjama Sari Goller in Lauri Ludwig in izgubili z 2:0.

Fabjanova: Cilj izpolnjen!
"Zelo sem vesela, da sva s Katjo imeli priložnost zaigrati proti evropskima prvakinjama, saj sem ti tega želela že celo sezono. Bila sem zelo motivirana in s Katjo sva igrali na vse ali nič, saj nisva imeli česa izgubiti, vendar pa sta bili Nemki kljub vsemu za naju premočni. Do sredine nizov sva jima še nekoliko sledili, nato pa sta unovčili svoje izkušnje. Skupno drugo mesto je za nas lep uspeh, saj smo tako izpolnile cilj in se uvrstile v naslednji krog. Prihodnje leto imamo znova dobre možnosti za napredovanje, saj se bomo izognile Nemkam, ki so zagotovo najboljša reprezentanca," je po dvoboju dejala Fabjanova.

Portugalci prevelik zalogaj
V moški konkurenci so Slovenci dobro začeli dopoldanski del obračuna za tretje mesto proti reprezentanci Portugalske, v zmagah so povedli z 1:0, nato pa so Portugalci rezultat spreobrnili sebi v prid (1:2). Popoldne sta Jernej Potočnik in Nejc Zemljak presenetljivo z 0:2 izgubila z Ruijem Moreiro in Ricardom Alvarjem Silvo, v odločilnem četrtem srečanju sta v "zlatem nizu" Portugalcema morala premoč priznati Leo Mohorič in Klemen Ponikvar. Z zmago so se Portugalci uvrstili v drugi krog kvalifikacij za olimpijske igre.