Varovanke Bruna Najdiča bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah. Foto: Aleš Fevžer
Varovanke Bruna Najdiča bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah. Foto: Aleš Fevžer

Izbranke Bruna Najdiča so odlično začele tekmo in gladko dobile uvodna dva niza s 25:9 in 25:15. Španke so se v tretjem prebudile za zmago s 25:20.

Živa Recek najboljša Slovenka
Povedle so tudi v četrtem, sredi niza vodile že za pet točk, nato pa so jih Slovenke na krilih najboljše igralke tekme Žive Recek, ki je dosegla 20 točk, ujele in prehitele. Niz se je končal s 26:24.

V soboto bo Slovenija igrala z vodilno Češko, ki je na prvem medsebojnem obračunu zmagala s 3:1. Zmagovalec tokratnega dvoboja se bo neposredno uvrstil na prvenstvo v Belgiji in na Nizozemskem. Slovenke so si že pred tekmo zagotovile drugo mesto in s tem dodatne kvalifikacije, saj so Čehinje s 3:0 porazile Črnogorke.

Najdič: Še so rezerve
"Moram priznati, da sem bil na koncu živčen, sem pa vesel, da so punce v pravem času skupile skupaj, da smo uspeli četrti niz rešiti in da smo še bolj odprli vrata našega cilja. Tekma je pokazala, da imamo kakovost, kar smo pokazali v prvih nizih, da pa nam, če nismo stoodstotni, vsak lahko povzroča težave. Po gladki zmagi na njihovem terenu in dobljenih prvih dveh nizih smo se premalo zavedali, da je ta ekipa še lani igrala na evropskem prvenstvu. Zaspali smo, ponudili smo jim priložnost, blok se je izgubil, mislim, da je to posledica pomanjkanje zbranosti. A smo se rešili, smo pa dobili smo eno dobro opozorilo, ki ga moramo resno vzeti. Upam, da nam ta izgubljen niz, ki je plod neumnosti in ne kakovosti tekmic, ne bo na koncu škodil. Doslej v teh kvalifikacijah ene tekme nismo odigrali najbolje, kar zmoremo, vedno kakšna igralka ni na pravi ravni. Upam, da bo jutri proti Češki drugače. Zakaj ne bi poskušali presenetiti, čeprav vemo, kakšna ekipa nas čaka. Moram reči, da so Čehinje še boljše, kot sem si pred kvalifikacijami mislil, toda mi smo v Madridu pokazali, da se ji lahko upiramo, če smo pravi," je po tekmi dejal selektor Bruno Najdič.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

DRUGI KVALIFIKACIJSKI TURNIR (Ž), Plzen

SLOVENIJA - ŠPANIJA
3:1 (9, 15, -20, 24)

Slovenija: Hutinski 7, Božič, Blagne, Medved, Kaučič 8, Valenčič, Recek 20, Kučej, Najdič 2, Cvetanovič 18, Potokar 11, Založnik 5.

Španija: Bedmar, Corral 3, Sanchez 11, Correa Esteban 10, Costa, Delgado Garcia, Portero, Caro Garcia, Gomez 14, Gonzalez 5, Gonzalez Guerrero 13, Lopez.

ČEŠKA - ČRNA GORA
3:0 (12, 15, 17)

Sobota ob 15.00:
ŠPANIJA - ČRNA GORA

Ob 18.00:
ČEŠKA - SLOVENIJA

Nedelja ob 15.00:
SLOVENIJA - ČRNA GORA

Ob 18.00:
ŠPANIJA - ČEŠKA

Vrstni red: Češka 12, Slovenija 9, Črna gora 3, Španija 0 točk.