Slovenke bodo od 20. avgusta do 10. septembra igrale šest tekem. Foto: OZS
Slovenke bodo od 20. avgusta do 10. septembra igrale šest tekem. Foto: OZS

V ponedeljek je bil izid 2:2 (-23, 22, -18, 21), v torek so Slovenke zanesljivo slavile s 3:0 (-20, -16, -21), v sredo pa sta se izbrani vrsti vnovič razšli z izidom 2:2 (21, 27, -14, -24).

"Mislim, da z rezultati tega drugega dela pripravljalnih tekem ne smemo biti najbolj zadovoljne, saj bi lahko iztržile več. Na trenutke smo prikazale dobro igro, a imamo preveč nihanj. Upam, da bomo pred kvalifikacijskimi tekmami to popravile in igro dvignile na višjo raven," je za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejala srednja blokerka Saša Planinšec.

"V določenih elementih igre so bile te tekme proti Grčiji boljše od tistih v Kranjski Gori. Še vedno preveč nihamo v igri in smo premalo osredotočene, sploh v končnicah oziroma v drugi polovici nizov, ko delamo preveč napak," pa je dodala korektorica Darja Eržen.

Slovenke zdaj v domovini najprej čaka kvalifikacijska tekma za EP proti Avstriji, in sicer 20. avgusta v Mariboru. Povratni obračun bo štiri dni pozneje v Gradcu. Nato v okviru kvalifikacijske skupine D Slovenke čakata gostovanji proti Gruziji v Tbilisiju (27. avgust) in Azerbajdžanu v Bakuju (3. september). Za konec kvalifikacij pa nato v Mariboru 7. in 10. septembra sledita še povratna obračuna proti Azerbajdžankam oz. Gruzijkam.