Slovenske odbojakrice so bile boljše od Fink. Foto: Drago Perko
Slovenske odbojakrice so bile boljše od Fink. Foto: Drago Perko

V petkovem polfinalu se bo Slovenija ob 19.00 pomerila z Ukrajino, ki je na zadnjih paraolimpjiskih igrah v Londonu zasedla 3. mesto. Ukrajina je v četrtfinalu s 3:0 premagala Madžarsko.

Pot do polfinala je bila vse prej kot lahka. Gostiteljice so imele precej dela s Finkami, prva dva niza pa sta se končala s 25:23 v korist Slovenk, ki so obakrat slabo začele. Očitno je pomembnost tekme naredila svoje. Poraženke so se poslovile od boja za Rio, hkrati pa je Finska ostala tudi brez možnosti, da prihodnje leto nastopi na svetovnem pokalu na Kitajskem. Tam se bodo delile še vstopnice za Rio 2016.

Finke so v prvem nizu so vodile s 16:11, po dveh minutah odmora in dobri igri Regine Terbuc Roudi so jih Slovenke ujele pri 18:18. Marina Cencelj je prispevala točko za 20:20, po vodstvu 24:22 pa so Slovenke vzele ponujeno. Podoben scenarij je sledil tudi v nadaljevanju. Finke so pobegnile na 6:3 in 12:7. Temu je sledila domača serija 9:2. Zmago je priigrala s točko Suzana Ocepek (25:23).

"Šele v zadnjem nizu smo odigrale dobro in pametno. Prej pa so bile igralke preveč nervozne. Očitno to prinaša domač teren," je povedal selektor Božič, ki je pohvalil zadnji niz (25:17).

Slovenske odbojkarice se bodo borile za medalje
Slovenske odbojkarice se bodo borile za medalje