Tine Urnaut in soigralci bodo morali za uvrstitev na EP maja izločiti Hrvate. Foto: EPA
Tine Urnaut in soigralci bodo morali za uvrstitev na EP maja izločiti Hrvate. Foto: EPA

Za Slovenijo, ki si mora nastop še priboriti v majskih dodatnih kvalifikacijah s Hrvaško, je žreb dokaj obetaven, saj bi se naj v skupini C merili s starimi znanci, s Srbi, Finci in Nizozemci. Seveda v primeru, če v dveh tekmah Hrvate premagajo. Skupina C bo igrala v danskem Herningu.

Skupino A v Odenseju bodo igrale Danska, Italija, Belorusija in Grčija ali Belgija, v skupini B v Gdansku Poljska, Slovaška, Francija in Turčija ali Latvija, v skupini D v Gdynii pa Rusija, Bolgarija, Nemčija in Češka. Za četrtfinale bo zadostovalo le prvo mesto, drugo in tretjeuvrščeni reprezentanci v skupini pa bosta odšli v dodatno razigravanje.

"Slovenijo pot do evropskega prvenstva najprej pelje preko Hrvaške. Predvsem si želim, da bomo na teh dveh dodatnih tekmah nastopili kompletni. To je zaenkrat naš trenutni cilj, verjamem pa, da smo sposobni premagati sicer odlične sosede," je po žrebu povedal generalni sekretar OZS Gregor Humerca in dodal: "Evropsko prvenstvo je zgodba zase, saj lahkih nasprotnikov ni, na takšnem turnirju pa igrajo vlogo tudi izkušnje."

Skupina A (Odense): Danska, Italija, Belorusija, Grčija ali Belgija

Skupina B (Gdansk): Poljska, Slovaška, Francija, Turčija ali Latvija

Skupina C (Herning): Srbija, Finska, Nizozemska, Slovenija ali Hrvaška

Skupina D (Gdynia): Rusija, Bolgarija, Nemčija in Češka