Slovenci imajo poleti visoke cilje. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Slovenci imajo poleti visoke cilje. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Odbojkarji začeli priprave brez Kamnika

Žal ne v popolni postavi, saj so manjkali Alen Pajenk, Klemen Čebulj, Danijel Koncilja in Jani Kovačič, ki se bodo pripravam pridružili pozneje, kakor tudi Matevž Kamnik, Andrej Flajs in Matej Vidič. Odpoved Matevža Kamnika zaradi težav s hrbtom je bila že nekaj časa znana, v zadnjem trenutku pa sta odpadla še Andrej Flajs in Matej Vidič.

"Na žalost na nobeno izmed teh odpovedi ne moremo vplivati. Kamnik bo verjetno moral na operacijo hrbta, Flajsu se je poškodba kolena vlekla že od priprav avgusta in je bila zanj cela sezona bolj ali manj velika muka, tako da njega najverjetneje čaka operacija, odpoved Vidiča pa me tudi ni presenetila. Glede na to, da je celo leto hodil v službo ter igral in treniral za ACH Volley, zdaj ni mogel dobiti treh mesecev dopusta. Matej se je na žalost moral posloviti od reprezentance in, kot je sam napisal v pismu meni in OZS-ju, bo končal profesionalno igranje odbojke," je povedal selektor Luka Slabe, ki na priprave ni klical nobenega novega igralca, v "rezervi" pa sta Mario Koncilja in Jan Kozamernik.

"Alen Pajenk je včeraj uspešno končal poljsko prvenstvo. Danes se vrača domov in takoj, ko bo prestopil slovensko mejo, se slišiva. Zagotovo bo dobil nekaj dni odmora, konec tedna pa ga že pričakujem na pripravah. Obveznosti v klubu pa imajo še Čebulj, Danijel Koncilja in Jani Kovačič," pravi Slabe.

Glede na to, da so na seznamu zdaj trije manj, Slabe kakšnega velikega manevrskega prostora nima, zato bo dvanajsterica, ki bo branila barve slovenske reprezentance v kvalifikacijah za EP, kmalu znana. "Pravzaprav je težko govoriti, da bo kakšen 'filter' glede izbora tistih, ki bodo igrali kvalifikacije. S tremi odpovedmi se je v veliki meri naredil sam," je dodal selektor.

Dopoldne v fitnesu, popoldne treningi z žogo
Reprezentanca se bo do odhoda na Poljsko z izjemo prijateljske tekme s Srbijo pripravljala v dvorani Tivoli. Prvi teden priprav bodo dopoldanski treningi namenjeni fitnesu, popoldanski žogi, v četrtek pa bo del ekipe igral proti reprezentanci BiH-a. Tekma bo potekala za zaprtimi vrati. Prihodnji torek bodo Slabetovi izbranci imeli še zadnji prosti dan pred odhodom v Vroclav, kamor bodo odpotovali 14. maja. Že dan pozneje jih čaka prva kvalifikacijska tekma proti zmagovalcu predkvalifikacijske skupine, v kateri so reprezentance Makedonije, Švedske, Gruzije in Azerbajdžana (turnir bo na sporedu od 9. do 11. maja v Strumici). V drugem krogu prvega kvalifikacijskega turnirja se bodo pomerili z Latvijo in zadnji dan še s Poljsko. Od 23. do 25. maja bo drugi kvalifikacijski turnir skupine A v Ljubljani, že takoj po njem pa bodo slovenski odbojkarji začeli priprave na evropsko ligo.

Odbojkarji začeli priprave brez Kamnika