Alen Šket je bil z 21 točkami najučinkovitejši v slovenski reprezentanci. Foto: Aleš Fevžer
Alen Šket je bil z 21 točkami najučinkovitejši v slovenski reprezentanci. Foto: Aleš Fevžer
Odbojkarji spet zmagali, a s precej napakami v igri

Slovenski selektor Luka Slabe je po zmagi nad Bolgari spočil nosilce igre in dal priložnost rezervnim igralcem, ki pa so bili kljub temu za razred boljši nasprotnik.

Po gladko osvojenem prvem nizu (25:12) so Slovenci drugega izgubili na 21, nato pa stvari spet postavili na pravo mesto (25:17, 25:23). Z 21 točkami je bil najučinkovitejši Alen Šket.

"Prvi niz smo odigrali zelo dobro, saj nam je skoraj vse uspevalo. Nato nam je popustila zbranost, pa tudi Danci so zaigrali veliko bolje, predvsem na servisu, zato smo imeli veliko težav na sprejemu. Pozna se nam še, da so noge še težke, ni še prave eksplozivnosti, toda ne glede vse: najpomembnejša je zmaga. Do EP-ja imamo še tri tedne časa, zato sem prepričan, da bomo svojo formo še precej dvignili. Kanadčane smo dobro spoznali na skupnih treningih. So zelo čvrsti v bloku, zanje ni izgubljene žoge. Morali bomo iz sebe iztisniti svoj maksimum, da bi dosegli še eno zmago," je po tekmi dejal korektor Šket.

PRIJATELJSKI TURNIR (M)
HOČE

SLOVENIJA - DANSKA
3:1 (12, -21, 17, 23)
Šket 21, Flajs 14, Pokeršnik 13, Vidič 6, Jereb in Planinc 2, Plot, Pajenk, Gasparini, Kamnik, Vinčič, Urnaut, Čebulj, Kovačič, Koncilja; Ditlevsen 18.

Sobota ob 17.00:
SLOVENIJA - KANADA

Odigrano v četrtek:
SLOVENIJA - BOLGARIJA
3:1 (22, -23, 28, 21)

Odbojkarji spet zmagali, a s precej napakami v igri