Poljaki so prvi favoriti skupine C. Foto: www.alesfevzer.com
Poljaki so prvi favoriti skupine C. Foto: www.alesfevzer.com
V prvem krogu so Ljubljančani s 3:1 izgubili v Berlinu. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH-ja v sredo z Rzeszowom

Slovenski prvaki so ligo začeli s porazom v Berlinu, a so proti zvezdniški ekipi prikazali zelo spodbudno igro, da bi iztržili ugodnejši izid, jim je manjkalo le malo izkušenj. Tudi v prvenstvu kažejo zelo dobre predstave, njihove zmage so zanesljive, pri uspehih pa tudi varčujejo z močmi, saj je njihova klop zelo dolga.

"Tivoli je naša dvorana, kjer treniramo in igramo tekme v državnem prvenstvu in pokalu. Zagotovo bo to naša prednost, še posebno, če bo dvorana polna. Navijači so lahko naš dodatni igralec, ni treba poudarjati, da jih želimo čim več. Odziv je dober, sodeč po njem bo nekaj gledalcev, koliko, pa za zdaj ne vem," kliče trener Tomi Šmuc navijače v dvorano, kjer je klub dosegal največje uspehe v zgodovini, in to še, ko je imel svoj uraden dom na Bledu oziroma v Radovljici.

Asseco Resovio so pod Rožnikom že gostili. Z njo so bili v skupini že v sezoni 2009/10, v kateri so se na koncu uvrstili na zaključni turnir v Lodž, čeprav so s Poljaki obe tekmi izgubili. Doma z 1:3, uspešnejši pa so bili v gosteh, ko so osvojili točko. S šestkratnimi poljskimi prvaki, nazadnje so bili najboljši predlani, so se merili tudi leta 2012, in sicer v pokalu Cev, kamor so se uvrstili po predtekmovanju lige prvakov. Tudi takrat je bila Asseco Resovia dvakrat boljša, obakrat je zmagala zanesljivo. A od takrat sta ekipi zelo spremenjeni, Poljaki imajo od takrat le še tri igralce, ki niso odigrali vidne vloge, Ljubljančani pa dva, in sicer kapetana Andreja Flajsa in zdaj poškodovanega Jana Klobučarja.

Pri Poljakih pa je eden od dveh igralcev, ki se je s slovenskimi prvaki že meril, ameriški reprezentančni sprejemalec Paul Lotman, ob njem pa je zdaj še njegov reprezentančni kolega na mestu blokerja Russell Holmes. Od tujcev imajo Poljaki še odličnega nemškega korektorja Jochensa Schöpsa (v klubu je zamenjal reprezentančnega kolega Georga Grozerja), bolgarskega reprezentanta Nikolaja Penčeva, češkega reprezentanta Lukaša Tichačka, občasnega srbskega reprezentanta Marka Ivovića, trener Andrzej Kowal pa lahko računa še na zdajšnje, občasne in nekdanje reprezentante svetovnih prvakov Rafala Buszka, Dawida Konarskega, Fabiana Drzyzgo, Krzysztofa Ignaczka in Piotra Nowakowskega, slednja sta tudi že igrala v Tivoliju.

V prvi tekmi je ekipa iz Rzeszowa doma gladko "odpihnila" okrepljeno Budvansko Rivijero. "Kaj reči. Strašna zasedba, izredno kakovostni tujci in domači reprezentanti. Vemo, kaj na Poljskem pomeni odbojka, tam so doma svetovni prvaki, tam imajo tudi eno najmočnejših lig v Evropi. Zagotovo nas čaka spektakel. Zmaga proti njim bi bila presenečenje, toda mi se zagotovo ne bomo predali pred tekmo. Vzdušje je dobro, v zdravstvenem stanju ni nič novega, Klobučar je začel trenirati po svojem programu, čeprav ga že nestrpno pričakujem, z njim ne bomo tvegali. S tujci sem za zdaj zadovoljen, bodo pa morali na takih tekmah vendarle pokazati, da sem se pred začetkom lige zmotil, ko sem dejal, da ne bodo odločilni dejavnik," meni nekdanji slovenski reprezentančni podajalec.

Sreda ob 20.00:
ACH VOLLEY - ASECCO RZESZOW
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Četrtek ob 18.00:
BUDVANSKA RIVIERA - BERLIN REC. VOLLEYs

Lestvica:                         
ASECCO RZESZOW        1  1 0 3:0 3
BERLIN REC. VOLLEYs   1  1 0 3:1 3
ACH VOLLEY            1  0 1 1:3 0
BUDVANSKA RIVIERA     1  0 1 0:3 0
Odbojkarji ACH-ja v sredo z Rzeszowom