Za slovenskimi prvaki je izjemen teden - v sredo so se uvrstili na zaključni turnir Lige prvakov, zdaj pa so še potrdili primat v srednjeevropski ligi. Foto: MMC RTV SLO
Za slovenskimi prvaki je izjemen teden - v sredo so se uvrstili na zaključni turnir Lige prvakov, zdaj pa so še potrdili primat v srednjeevropski ligi. Foto: MMC RTV SLO
Matevž Kamnik
Ob koncu 4. niza se je poškodoval mladi Matevž Kamnik, ki ga je v končnici zamenjal Matej Vidič. Foto: MMC RTV SLO
Nova KBM Maribor
Mariborčanke so pokazale izredno zrelost v zaključkih nizov, ko so kar trikrat nadoknadile zaostanek, kar jim je prineslo prvi naslov v regionalni ligi. Foto: MMC RTV SLO

V finalu zaključnega turnirja na Dunaju so Blejci premagali domači hotVolleys s 3:1 (20, -22, 18, 21). Za Blejce je to druga letošnja lovorika, saj so že zmagali tudi v slovenskem pokalu, prav tako pa so se uvrstili na zaključni turnir Lige prvakov.

Tako so se odolžili Dunajčanom za lanski poraz v finalu. Za najboljšega igralca so razglasili Estonca v dresu ACH Volleyja Oliverja Venna, ki je 30 točkam v petkovem polfinalu tokrat dodal še 25 v finalu.

Flajs: "Želeli bi si kaj odmora"
"Predvsem na servisu in blok obrambi smo pokazali eno boljših letošnjih predstav in zasluženo zmagali ter osvojili ligo. Želeli bi si kaj odmora, toda ta trenutno ni možen. Že v naslednjem tednu imamo tri tekme državnega prvenstva, v katere bomo vstopili stoodstotno. Tudi v tem tekmovanju si želimo zmagati, lažje in lepše nam bo, če si bomo pred končnico zagotovili najboljši položaj," je tekmo in prihodnji teden opisal kapetan ACH-ja Andrej Flajs.
Čez mesec dni sledita Lodž in Trentino
Po izenačitvi na 1:1 v nizih Dunajčani niso več resno ogrožali ACH-ja, ki so tako v 3. kot v 4. nizu dobro začeli in si hitro priborili odločilno prednost. Naslednji izziv za slovenske prvake je zaključni turnir Lige prvakov, kjer bodo 10. aprila v Lodžu v polfinalu igrali z italijanskim Trentinom.

Mariborčanke slavile v Dalmaciji
Odbojkarice Nove KBM Branik so nekoliko nepričakovano zmagovalke srednjeevropske lige. V finalu zaključnega turnirja v Splitu so s 3:0 (23, 24, 23) premagale gostiteljice turnirja. Za Mariborčanke je to drugi naslov letos, zmagale so tudi v slovenskem pokalu.

Domače odbojkarice so imele tudi veliko pomoč s tribun, saj so navijači vso tekmo glasno navijali zanje, a to ni zmedlo mariborskih odbojkaric, ki so se zasluženo veselile uspeha.

Dalmatinke nemočne v končnicah nizov
"V vsakem nizu so Dalmatinke vodile do 20. točke, toda naše igralke se v nobenem trenutku tekme niso predale. V vseh treh nizih jim je v ključnih trenutkih uspel preobrat, odločilne točke pa so bile plod dobrih obrambnih in odličnih napadalnih potez. Z igro vseh naših odbojkaric sem prezadovoljen," je dejal trener Mariborčank Bruno Najdič.

SREDNJEEVROPSKA LIGA

MOŠKI, zaključni turnir, Dunaj


Finale:
HotVolleys - ACH VOLLEY
1:3 (-20, 22, -18, -21)

Aon hotVolleys:
Binder, Wohlfahrtstatter, Stojković 13, Kmet 10, Laimer 1, Giani 3, Santos, Nemec 11, Nagy 18, Kroiss (L), Nojić 6, Haidbauer;

ACH Volley:
Flajs 14, Pajenk 7, Lewis, Šket, Pokeršnik, Kamnik 8, Venno 25, Vinčić 3, Petković, Gato, Jakopin 11, Vidič.

Polfinale:
ACH VOLLEY - Mladost 3:1
HOTVOLLEYS - Hypo Tirol Innsbruck 3:2

ŽENSKE, zaključni turnir, Split

Finale:
Split - NOVA KBM MARIBOR
0:3 (-23, -24, -23)
Dujic 14, Dugandzić; Potokar 18, McNatt 8.


Polfinale:
Rijeka - SPLIT 2:3
SVS Post - NOVA KBM MARIBOR 2:3