Kamniške odbojkarice so v napetem finalu Pokala Slovenije s 3:1 premagale Novo KBM. Foto: Aleš Fevžer
Kamniške odbojkarice so v napetem finalu Pokala Slovenije s 3:1 premagale Novo KBM. Foto: Aleš Fevžer
Finale pokala pripadel kamniškim odbojkaricam

Kamničanke se tako veselijo svojega drugega pokalnega naslov. Odlično je delovala naveza servis-blok, ki je izničila pomanjkljivosti pri sprejemu. "Tekmo smo dobili z blok obrambo, tudi servis je bil pravi. Zdržali smo tudi na sprejemu, čeprav smo imeli nekaj težav, vendar se nismo predali, kar je bilo odločilno za uspeh. Ko gre za prvaka, so vedno dobre in slabe stvari. A ko zmagaš, slabe pozabiš. Nisem pričakoval, da bomo osvojili že prvo možno lovoriko, to so bile le sanje," je povedal trener Gašper Ribič.

Nova KBM lahko le izenačila na 1:1
Prvi niz je bil odločen, ko so kamniške odbojkarice z nizom šestih točk povedle z 20:14. V drugem nizu se je Ana Starčević s serijo izjemnih začetnih udarcev odkupila za slabšo igro v prvem nizu in Nova KBM je povedla s 16:8, kar je zadoščalo za osvojitev niza.

Tretji niz je imel nekaj preobratov. Pri vodstvu z 12:7 za Calcit si je redkokdo mislil, da bo mariborska ekipa na drugi tehnični odmor odšla s prednostjo 14:12, toda finiš Calcit Volleyballa je bil neverjeten, saj mu je uspelo devet zaporednih točk.

Tjaša Turnšek zbrana v odločilnih trenutkih
V četrtem nizu so si Kamničanke tlakovale lepo pot do zmage (22:18), toda tekmice so imele pripravljen odgovor in so s štirimi zaporednimi točkami izenačile. Tjaša Turnšek je takrat prispevala točko za 23:22, Tjaša Božič je z začetnim udarcem priborila zaključno žogo. Starčevičeva je Novi KBM vlila nekaj upanja, toda nato je tekmo z lepo napadalno akcijo odločila Tjaša Turnšek, s 17 točkami najučinkovitejša igralka zmagovalne ekipe.

Finale:
NOVA KBM BRANIK - CALCIT VOLLEYBALL
1:3 (-23, 20, -19, -23)

Nova KBM Branik: Mlakar 15, Blagne 7, Kučej 4, Kaučič 10, Ajnihar, Igličar, Gričnik, Najdič 3, Starčević 18, S. Planinšec 5, M. Planinšec 2, Proković 1.
Calcit Volleyball: E. Mori 2, Turnšek 17, Božič 3, Kavčič, Borko 2, Vrhovnik 3, Valenčič 6, N. Mori, Hribar, Jerala, Charuk 14, Ščuka 14

Finale pokala pripadel kamniškim odbojkaricam