Tine Urnaut je vsekakor eden izmed najboljših odbojkarjev v Evropi. Foto: CEV
Tine Urnaut je vsekakor eden izmed najboljših odbojkarjev v Evropi. Foto: CEV
ACH Volley bo v kvalifikacijah za Ligo prvakov igral z Omonio s Cipra. Foto: www.alesfevzer.com

Urnaut je prvi Slovenec, ki je prejel to visoko priznanje. Nase je najprej opozoril v dresu slovenske reprezentance, ki je pod vodstvom Andree Gianija na oktobrskem evropskem prvenstvu v Bolgariji osvojila srebrno odličje. Odbojkarji so poskrbeli za enega največjih uspehov slovenskega ekipnega športa, Urnaut pa je bil kot drugi najboljši sprejemalec izbran v idealno postavo prvenstva.

Koroški odbojkar je blestel tudi v klubskem dresu, saj se je s svojim Trentinom uvrstil v finale Lige prvakov. Na zaključnem turnirju v Krakovu je še enkrat dokazal, da trenutno sodi med najboljše evropske odbojkarje, njegov učinek na igrišču pa je bil dovolj, da je tudi na final fouru postal član idealne postave.

"Zelo sem vesel, da sem prejel tako prestižno priznanje med najboljšimi igralci v Evropi. Rad bi se zahvalil vsem soigralcem v reprezentanci, strokovnem štabu, Odbojkarski zvezi Slovenije in vsem, ki so nam pomagali doseči tak rezultat na evropskem prvenstvu. Hkrati bi se zahvalil tudi vsem soigralcem in trenerjem v Trentinu, obenem pa seveda svoji družini, ki mi je stala ob strani vsa ta leta. Ne nazadnje pa gre zahvala tudi mojemu mentorju in psihologu Mateju Tušaku, ki mi je in tudi vsem nam pomagal na tej poti do uspeha," je na podelitvi dejal Urnaut.

ACH Volley z Omonio, Calcit Ljubljana z Modeno
Odbojkarji ACH Volleyja bodo v 2. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov igrali z Omonio s Cipra, odbojkarice Calcita Ljubljane pa z italijansko ekipo Liu Jo Nordemaccanica Modena.

Na gala prireditvi evropske odbojkarske zveze, ki je potekala v Rimu, so opravili tudi žreb v Ligi prvakov. Ta bo v novi sezoni potekala v spremenjeni obliki, saj imajo nekatere ekipe že zagotovljeno mesto v skupinskem delu tekmovanja, druge si ga bodo skušale priboriti prek kvalifikacij. Prijavljeno je 36 ekip, kar pomeni, da jih bo 24 igralo v kvalifikacijah, med njimi tudi slovenski državni prvak ACH Volley. Ljubljanska ekipa je bila v drugem krogu z nosilci in bodo igrali s ciprskim državnim prvakom Omonio iz Nikozije.

Tudi v Ligi prvakinj je nekaj sprememb. Prijavljenih je 30 ekip, štiri med njimi, Maritza Plovdiv (Bolgarija), Luka Bar (Črna gora), Kohila (Estonija) in Drita Gjilan (Kosovo) bodo igrale že v prvem krogu, slovenske državne prvakinje, odbojkarice Calcita Ljubljana pa bodo v drugem krogu igrale proti italijanski ekipi Liu Jo Nordemaccanica Modena, ki je bila med osmimi nosilkami.