Tine Urnaut se vrača v Italijo. Foto: STA
Tine Urnaut se vrača v Italijo. Foto: STA
Vid Jakopin
Vid Jakopin je do zdaj v Evropski ligi igral le nekaj trenutkov druge tekme v Antwerpnu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Korošec je okrepil moštvo Umbria Volley, ki je v zadnji sezoni v italijanskem prvenstvu zasedlo osmo mesto. Urnaut tako ne bo igral v Ligi prvakov, kjer bi nastopal, če bi ostal v svojem dozdajšnjem klubu na Poljskem Zaksa Kedzierzyn-Kozle. Eden najboljših slovenskih odbojkarjev italijansko ligo že pozna. Leta 2008 ga je kupila Piacenza, ga poslala na kaljenje v pirejski Olympiacos, a ga naslednje leto vrnila v ekipo.

Sartoretti: Velika okrepitev
"Tineta spremljamo že od leta 2007, ko je v dresu ACH Volleyja blestel na finalnem turnirju pokala Top teams, in letos smo ga le uspeli pripeljati. Ima velike tehnične in atletske sposobnosti, tako da za nas pomeni veliko okrepitev," je za spletno stran kluba povedal športni direktor in nekdanji italijanski reprezentant Andrea Sartoretti.

V italijanski ligi bosta v naslednji sezoni igrala še dva slovenska reprezentanta, Alen Pajenk za Macerato, Mitja Gasparini pa za Verono. V prejšnji sezoni so bili v Italiji tudi Mitja Pleško, Damir Kosmina in Gregor Jerončič.

Generalka za zaključni turnir
Izbrana vrsta, ki se je že uvrstila na zaključni turnir Evropske lige v Košicah, želi konec tedna v mariborski dvorani Lukna dokazati vzpon forme in se napolniti s samozavestjo. Tekma sicer ne bo odločala o ničemer, saj imajo Slovenci v skupini A pred drugouvrščeno Belgijo neulovljivo prednost osmih točk.

"Posvetili se bomo predvsem naši igri. Želim, da bi fantje pokazali dvig forme, predvsem pri našem zaščitnem znaku, igri obramba-blok-servis. Prav tako upam, da bomo uspeli dvigniti hitrost naše igre, eksplozivnost fantov in njihovo zbranost v igri. To bo nekakšna generalka za zaključni turnir, po njej bomo imeli le še dva treninga, tako da časa za resnejše popravke ne bo," pravi selektor Veselin Vuković.

Skrivnostna bolezen Škorca
Draganu Radoviću
in Sebastijanu Škorcu se je na seznamu manjkajočih zaradi poškodbe pridružil še Alan Komel, v ekipo pa se vrača Vid Jakopin. "Škorc se še vedno bori s skrivnostno boleznijo. Ko že mislimo, da je bolje, se stanje spet poslabša. Nihče ne zna točno povedati, kaj mu je. Bil je na pregledu pri nevrologu, zdaj ga čakajo še dodatni specialistični pregledi," je pojasnil pomočnik selektorja Tine Sattler.

Na zaključni turnir, ki bo 16. in 17. julija, sta se poleg Slovenije že uvrstili Romunija in Slovaška, o zadnjem udeležencu pa bosta na medsebojnih tekmah odločili Španija in Nizozemska.
Evropska liga, skupina A, 11. in 12. krog, Maribor

Sobota ob 18.00:
SLOVENIJA - BELGIJA
Ob 20.15:
HRVAŠKA - VELIKA BRITANIJA
Nedelja ob 18.00:
SLOVENIJA - BELGIJA

Ob 19.30:
HRVAŠKA - VELIKA BRITANIJA
Lestvica: Slovenija 23, Belgija 15, Hrvaška in Velika Britanija po 11 točk.