Tine Urnaut je bil junak tekme V Tivoliju. Foto: RTV SLO
Tine Urnaut je bil junak tekme V Tivoliju. Foto: RTV SLO
Dragutin Baltić
Dragutin Baltić je bil lahko zelo zadovoljen z igro svojih varovancev. Foto: RTV SLO
Sijajen štart Blejcev

Gostje so tekmo bolje začeli in hitro povedli s 15:10. Pri Blejcih je najbolj škripalo v organizaciji igre. Trener Dragutin Baltič je skušal z minuto odmora spremeniti potek tekme, iz igre je vzel tudi Davorja Čebrona, a so gostje zadržali prednost in dobili prvi niz s 25:21.

Čuturičev blok za izenačenje
V drugem nizu se je slika na tivolskem parketu obrnila. Belgijci so sicer bolje začeli (3:1), a je gostiteljem po zaslugi dobrega serviranja Jasmina Čuturiča uspel niz štirih zaporednih točk. Z dobrimi servisi in občutno boljšo igro v napadu so povedli z 21:18, nekaj nezbranosti pa je botrovalo novemu izenačenju (21:21). Baltič je v igro namesto Mitje Gasparinija poslal Tineta Urnauta, ki je v napadu prevzel odgovornost in z dvema točkama držal Blejce v igri. Že prvo zaključno žogo za izenačenje v nizih so Blejci izkoristili, dosegel pa jo je Čuturič z uspešnim blokom.

Blejci z mirnejšimi živci
V tretjem nizu so gostje vodili že kar z 12:7, a sta bili ekipi pri drugem tehničnem odmoru znova izenačeni (19:19). V dramatični končnici sta ekipi imeli nekaj zaključnih žog, na koncu pa je mirnejše živce uspelo ohraniti gostiteljem, ki so tudi niz dobili na razliko (29:27).

Sijajni Tine postavil piko na i
Zalet so odnesli tudi v četrti niz, vodstva 8:4 pa znova niso zadržali. Belgijci so izenačili na 15:15. Izid je bil zadnjič poravnan pri 22:22, potem pa je blok Roka Satlerja prevesil jeziček na stran Blejcev. 2.000 gledalcev je v Tivoliju slavilo, ko je zmago z asom priboril z 21 točkami junak današnje tekme Tine Urnaut.

Izjave po tekmi:
Dragutin Baltič, trener: "Veliko zaslug za našo zmago imajo tudi gledalci, ki so nas po našem slabem prvem nizu spodbujali tudi naprej. V prvem nizu so nas pokopale lastne napake, pa tudi sprejem in servis bi morala biti boljša. Nikogar ne bi posebej izpostavljal. Svoj delež k zmagi so prispevali vsi, ki so stopili na igrišče."

Jasmin Čuturič: "Ne vem, zakaj že v prvem nizu nismo igrali tako kot v nadaljevanju tekme, saj smo novinci v ligi prvakov in se nam zato ni treba bati. Lahko igramo povsem sproščeno. Ko smo popravili sprejem in servis, smo prišli do svoje igre. Osebno sem vesel, da sem po hudi poškodbi končno zaigral na nekdanji ravni."

Sebastijan Škorc: "Ni lepšega, da smo kot novinci v ligi prvakov začeli z zmago. Z boljšim sprejemom smo prišli do bolj učinkovitega napada, dejstvo pa je da smo igro nasprotnika dobro poznali in da smo se nanjo tudi dobro pripravili."

Tine Urnaut: "Priložnost, ki mi jo je ponudil trener sem dobro izkoristil, sicer pa ne menim, da sem sam priboril zmago. Vsi igralci so prispevali svoje, pa tudi gledalci. Veselim se že naslednjega nastopa v ligi prvakov, ko bomo nastopili v Moskvi proti tamkajšnjemu Dinamu, ki je po mojem mnenju prvi favorit skupine."

1. krog:
ACH VOLLEY BLED
- NOLIKO MAASEIK
3:1 (-21, 24, 27, 22)
2.000; Urnaut 21, Čuturič 16, Pleško 10, Thomas 10, Gasparini 8, Čebron 4, Taliaferro 4, Kamnik 2, Pajenk 1, Satler 1; van Dijk 12, van de Loo 12,

PARIS VOLLEY - DINAMO MOSKVA
2:3 (-24, 20, 21, -19, -8)

2. krog, torek ob 19.00:
DINAMO MOSKVA - ACH VOLLEY BLED

NOLIKO MAASEIK (BEL) - PARIS VOLLEY

A. G.

Sijajen štart Blejcev