Cilj slovenskih odbojkarjev je uvrstitev v Svetovno ligo. Selektor Veselin Vuković bo lahko računal tudi na Tineta Urnauta. Foto: Ervin Čurlič
Cilj slovenskih odbojkarjev je uvrstitev v Svetovno ligo. Selektor Veselin Vuković bo lahko računal tudi na Tineta Urnauta. Foto: Ervin Čurlič

Boljša od njiju se bo v kvalifikacijah merila s Kanado. Slovenija se bo v soboto za preboj v finale pomerila s Španijo, Slovaška z Romunijo.

Po besedah selektorja Veselina Vukovića, reprezentanca na Slovaško potuje dobro pripravljena in optimistično razpoložena: "Zadnje dneve smo delali v miru, predvsem smo poskušali popraviti napake, ki so se pokazale na zadnjih obračunih. Verjamem, da bomo v Košicah v najboljši formi, da bomo pokazali naše najboljše igre. Evropska liga je priprava na evropsko prvenstvo, oktobra bomo vsekakor boljši, toda tudi v Evropski ligi želimo doseči največ, kar je mogoče. Z uvrstitvijo na zaključni turnir smo izpolnili osnovni cilj, kar pa ne pomeni, da v Košicah nimamo visokih pričakovanj".

Selektor v Košicah ne bo mogel računati na Dragana Radoviča, Sebastijana Škorca in Alana Komela, spodbudna novica pa je, da Matevž Kamnik ni tako hudo poškodovan (zvin gležnja), da ne bi mogel igrati. Enako velja za kapetana Tineta Urnauta, ki je imel težave z mišico, a bo na turnirju zagotovo igral.

"Zaenkrat razmišljamo le o Španiji, ki jo bomo skušali še enkrat premagati. A favoriti gotovo nismo. Proti tako ugledni reprezentanci Slovenija ne more biti favorit, a premaga jo zagotovo lahko. Utrujenost je prisotna, a nanjo skušamo pozabiti, tudi več kot dvomesečne priprave niso pustili posledic na vzdušju. Še vedno smo prava klapa, še vedno smo veliki prijatelji," je dejal kapetan Tine Urnaut.