Slovenski odbojkarji bodo imeli naporen mesec. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
Slovenski odbojkarji bodo imeli naporen mesec. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
Mitja Gasparini
Pomemben člen reprezentance je tudi Mitja Gasparini. Foto: MMC RTV SLO
Slovenske odbojkarje čakajo dvojne kvalifikacije

"Že to, da so se vsi odzvali povabilu, veliko pove," je z odzivom zadovoljen selektor Luka Slabe, ki ima na pripravah 17 igralcev, do kvalifikacijskih tekem pa bo moral seznam skrčiti za dve imeni.

"Odgovornosti se ne izogibamo. Vemo, česa smo sposobni. Cilji so jasni, moramo se uvrstiti v tretji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo in na evropsko prvenstvo. Ta reprezentanca je na evropskih prvenstvih vedno boljša, trend izboljšave želimo zadržati," je cilje predstavil slovenski strateg.

Reprezentanca se bo po nekajdnevni vadbi v Ljubljani preselila v Planico in Kranjsko Goro, prvi prijateljski tekmi ju čakata na gostovanju proti Avstriji. Po prvih tekmah se bodo preselili v Mursko Soboto, kjer bodo odigrali še tekmi proti močni Nemčiji.

Po njih bo v veliki meri jasno, kaj in kako. Med drugim tudi, kako je daljši odmor brez odbojke škodoval ali koristil prvemu organizatorju igre Dejanu Vinčiću. Velenjčan je namreč sredi sezone razdrl pogodbo s poljskim Skra Belchatowom, z novim klubom pa se ni dogovoril. "Druga dva podajalca Gregor Ropret in Jan Brulec sta v prednosti, ker sta bila vso sezono v pogonu, toda želim prisiliti selektorja, da mi ponudi priložnost," je optimist Vinčić.

Slovenija se bo na začetku junija za uvrstitev na evropsko prvenstvo na dveh tekmah pomerila s Hrvaško. Še prej, od 24. do 26. maja, bodo Slovenci v Stožicah igrali prvo fazo kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Njihovi nasprotniki bodo Izraelci, Madžari in Moldavci.

Podajalci: Dejan Vinčić (brez kluba), Gregor Ropret (ACH Volley), Jan Brulec (Calcit Volleyball);

Sprejemalci:
Tine Urnaut (Vibo Valentia), Andrej Flajs (ACH Volley), Klemen Čebulj (San Giustino), Jan Klobučar (ACH Volley), Jan Pokeršnik (Calcit Volleyball);

Blokerji:
Matevž Kamnik (Unterhaching), Danijel Koncilja (Salonit), Alen Pajenk (Macerata), Matej Vidič (ACH Volley);

Korektorja:
Mitja Gasparini (Hyundai Skywalkers), Alen Šket (ACH Volley);

Prosti igralci:
Aleš Fabjan (ACH Volley), Miha Plot (Lennik), Jani Kovačič (Salonit).

Slovenske odbojkarje čakajo dvojne kvalifikacije