Odbojkarji ACH Volleyja se borijo za preboj v drugi del Lige prvakov. Odločitev o tem bo najbrž padla v zadnjem krogu v Nemčiji. Foto: Aleš Fevžer
Odbojkarji ACH Volleyja se borijo za preboj v drugi del Lige prvakov. Odločitev o tem bo najbrž padla v zadnjem krogu v Nemčiji. Foto: Aleš Fevžer
Luka Slabe
Trener Luka Slabe lahko upa, da bo imela Macerata slab dan. Nepremagljiva ni, saj je v zadnjih treh krogih italijanskega prvenstva dvakrat izgubila. Foto: Aleš Fevžer

Varovanci Luke Slabeta nimajo česa izgubiti, a tudi v primeru morebitne zmage nad Macerato bi morali za osvojitev drugega mesta v zadnjem krogu premagati Unterhaching v gosteh. Zmaga bi jim v boju za drugo mesto pomagala le, če Unterhaching nepričakovano izgubi proti odpisanemu Lenniku, kar pa je malo verjetno.

Slabe si želi polne in glasne Stožice
"Na Macerato se je izredno težko pripraviti, saj nimajo prav veliko slabosti. Veliko vprašanje je tudi, v kakšni postavi in kako bodo nastopili proti nam v Stožicah. Macerata si je že zagotovila prvo mesto v skupini, kljub temu pa pričakujem njihov popoln napad na nove tri točke. Naše boljše igre v zadnjem času so spodbudne in upam, da nam uspe tudi v sredo proti Macerati. Želim si polne in glasne Stožice,"
je pred tekmo dejal Slabe, ki si želi, da bi njegovi igralci predvsem bolje sprejemali začetne udarce kot na prvi tekmi.

Flajs obljublja vsaj niz
Previden je tudi kapetan Ljubljančanov Andrej Flajs: "Zadnji dve tekmi proti Belgijcem smo odigrali odlično, saj nismo izgubili niti niza. To je bilo tudi potrebno, če smo se hoteli boriti za drugo mesto v skupini. Zdaj v goste prihaja Macerata, aktualni italijanski prvak, ki odlično igra v prvenstvu ter v Ligi prvakov. Premočno vodijo v skupini D, kljub temu pa verjamem, da se z njimi na domačem igrišču lahko enakovredno kosamo. Verjamem, da bomo ob zbrani igri dobili vsaj niz."

Pajenk: Ne podcenjujemo ACH-ja
Italijani napovedujejo, da tekme v Ljubljani ne bodo vzeli z "levo roko". "Ne glede na to, da smo prvi v skupini, ne podcenjujemo slovenske ekipe. Vsekakor bomo šli v tekmo na polno z željo, da potrdimo prvo mesto v skupini. Pričakujemo težko tekmo in številčno občinstvo, kot se spodobi za dvorano v Ljubljani. Vesel sem, da končno pridem igrat v Stožice," je dejal Alen Pajenk, slovenski reprezentančni bloker pri italijanskem moštvu.

LIGA PRVAKOV
SKUPINA D, 5. krog

Sreda ob 20.30 (prenos TVSLO 2):
ACH VOLLEY - MACERATA

EUPHONY - GENERALI UNTERHACHING

Lestvica:                            
MACERATA              4  4 0  12:0 12
ACH VOLLEY            4  2 2   8:6  7
GENERALI UNTERHACHING 4  2 2   6:9  5
EUPHONY ASSE-LENNIK   4  0 4   1:12 0