Zaradi manjših poškodb in bolezni so med pripravljalnim obdobjem počitek dobili Alen Pajenk, Tine Urnaut, Andrej Flajs in Klemen Čebulj. Foto: EPA
Zaradi manjših poškodb in bolezni so med pripravljalnim obdobjem počitek dobili Alen Pajenk, Tine Urnaut, Andrej Flajs in Klemen Čebulj. Foto: EPA

Igralci so priprave po besedah selektorja Veselina Vukovića opravili po načrtih. Fantje imajo zdaj dva prosta dneva, preden se v sredo spet zberejo. Odigrali so tudi štiri prijateljske tekme z reprezentancami Irana, Portugalske in Katarja ter z močno ekipo Iskra Odincovo iz Rusije.

Rezultati pričakovani
"Glede na poškodbe in število manjkajočih igralcev lahko rečem, da so bili rezultati na pripravljalnih tekmah pričakovani. Dva poraza z Iranom in Iskro, remi s Portugalci in zmaga s Katarjem je bilo največ, kar lahko v tako zdesetkani ekipi izvlečemo," je pojasnil Vuković.

Že v četrtek proti Norveški
"Toda poglejmo to situacijo še iz boljše plati - zdaj so dobili več priložnosti tudi igralci, ki imajo sicer na tekmah manj pomembno vlogo in manj minutaže. To je bilo zanje vsekakor koristno, pa tudi za nas, saj smo lahko ocenili njihove zmožnosti. Upam, da bodo vsi igralci lahko nadaljevali v drugem delu priprav, ki se začenja že v četrtek s tekmo proti Norveški in v soboto proti Hrvaški."

Pajenk, Urnaut, Flajs in Čebulj počivali
Vsaj prva dva tedna sta potekala po načrtih, zadnji teden pa so morali zaradi manjših poškodb in bolezni med pripravljalnim obdobjem obsedeti na klopi Alen Pajenk, Tine Urnaut, Andrej Flajs in Klemen Čebulj. Po besedah črnogorskega stratega se je vodstvo odločilo, da omogoči poškodovanim igralcem nekaj počitka, da bi lahko povsem računali nanje v kvalifikacijskih turnirjih in tako na tekmah niso igrali; le Čebulj je že odigral zadnjo tekmo s Katarjem.

Vodstvo seveda računa, da bodo poškodovani igralci pripravljeni že v nekaj dneh.