Nad odbojkarji ACH Volleyja visi imperativ zmage. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nad odbojkarji ACH Volleyja visi imperativ zmage. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Igor Kolaković
Trener "Blejcev" Igor Kolaković upa, da tekma ne bo šla mimo njih, kot je šel, kot sam pravi, obračun v Toursu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Drugi zaporedni poraz - po uvodnem v Toursu - bi namreč močno zmanjšal njihove možnosti za napredovanje. Ekipi sta bili v predtekmovalni skupini skupaj že lani, ko so takrat še Blejci tekmo v polnih Stožicah gladko dobili (3:0), v povratni tekmi v Budvi pa so bili po ogorčenem boju boljši gostitelji. Budva je uvodno tekmo proti Skra Belchatowu gladko izgubila.

Flajs: Čutimo pritisk
"Njihova igra ne temelji več na posameznikih, ampak na kolektivu. Po mojem mnenju so celo boljši, kot so bili lani. Takega pritiska s servisom, ki ga je izvajal Tours, sicer nimajo, a imajo druge dobre lastnosti. Ampak mi jih moramo enostavno premagati, če se želimo uvrstiti naprej. Prav zaradi tega čutimo pritisk, zanimivo bo, kako bomo nanj odgovorili. Na zadnjih treningih smo delali na psihološki pripravi, upam, da se nam bo to poznalo. Vsekakor moramo biti bolj prepričani o sebi in bolj agresivni, kot smo bili v Franciji," je dejal kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, ki si močno želi, da bi se ponovilo prav vse z lanskega medsebojnega obračuna, ko so po dobri igri pred polno dvorano zmagali s 3:0. Dvorana sicer tokrat ne bo polna, po zagotovilih vodstva kluba pa si bo tekmo vseeno ogledalo vsaj 6.000 gledalcev.

Vuković upa na presenečenje
V polni dvorani se lani Črnogorci niso znašli, kar priznava tudi Vuković. "Lani smo tu bili navzoči na spektaklu, kakršnega v Ligi prvakov še ni bilo, a žal Slovencem nismo bili pravi tekmeci. Močno upam, da bo tokrat drugače. Domači so sicer favoriti, toda razlika v kakovosti vendarle ni tako velika, da ne bi imeli svojih možnosti tudi mi. Verjamem, da smo lahko gostiteljem enakovredni, če se nam bo ponudila priložnost, jo bomo poskušali zgrabiti. ACH Volley je vsekakor pod večjim pritiskom, saj igra doma, toda tudi za nas je tekma zelo pomembna. Menim, da bo zmagal tisti, ki bo bolj potrpežljiv in zbran," v presenečenje verjame Vuković.

Kolaković in Vuković stara znanca
Tako trener domačih Igor Kolaković kot tudi Vuković prihajata iz Črne gore in sta se pomerila že na številnih tekmah. Medsebojne statistike ne vodita in ju niti ne zanima. Kolaković ne vidi niti prednosti niti slabosti v tem, da se tekmeca dobro poznata. "Dobro je, če tekmeca poznaš, toda nikakor ne odločilno. Danes praktično vsaka ekipa pozna vsako, na medmrežju so tekme, statistika in vse, kar trener potrebuje. Zato poznavanje tekmecev nikakor ne igra posebne vloge," meni Kolaković, ki bo z izjemo poškodovanega Matevža Kamnika lahko računal na vse igralce.

LIGA PRVAKOV
2. KROG, skupina F

Sreda ob 20.30 (prenos na TV SLO 2):
ACH VOLLEY - BUDVANSKA RIVIJERA
Ob 18.00:
PGE SKRA BELCHATOW - TOURS VB

Lestvica:                         
PGE SKRA BELCHATOW   1  1 0 3:0  3
TOURS VB             1  1 0 3:0  3
ACH VOLLEY           1  0 1 0:3  0
BUDVANSKA RIVIJERA   1  0 1 0:3  0