Primož Kozmus ima tretji izid letošnje sezone na svetu. Foto: EPA
Primož Kozmus ima tretji izid letošnje sezone na svetu. Foto: EPA

Brežičana muči poškodba kolena. "Vesel sem, da sem lahko sploh metal brez tablet ali injekcij proti bolečinam. Če bi lahko vsak drugi dan opravil po 15 metov, bi bilo že zelo zadovoljivo, čeprav pa seveda to ne bo tisto, kar sem želel pred sezono. Moči nisem izgubil, le nekoliko tonusa mišic, skrbi me tehnična izvedba metov," je po preizkusu povedal Kozmus.

Na zlato računa leta 2012 v Londonu
Nato je šokiral z izjavo: "Če ne bom pripravljen za kolajno, potem v Peking sploh ne bom šel. Šele čez dva tedna bom lahko vedel, ali mi je uspelo preseči težave s poškodbo. Prepričan sem, da bi se lahko vrnil na raven, ki sem jo imel v letošnji tekmovalni sezoni. Imam še štiri tedne časa do OI. Želim si tudi, da bi mi v Pekingu uspel resnično dober met, moj cilj pa ostaja kolajna. Zlata bo verjetno težko dosegljiva, nanjo pa računam, če ne bo večjih zdravstvenih težav, na naslednjih OI v Londonu leta 2012."

Tihon ima veliko prednost
Pred dvema dnevoma je Belorus Ivan Tihon na državnem prvenstvu v svojem prvem nastopu letos izboljšal rekord sezone za več kot dva metra in pol. "Vsi smo se vpraševali, kaj je s Tihonom. Mnenje, da je bil poškodovan, je ovrgel sam, saj nas je v svojem prvem nastopu vse presegel za skoraj tri metre. To je velika prednost. Vendar pa se z njim ne bom ukvarjal. Tako pač je," pravi Kozmus.

R. K.