Iztok Čop bo v Pekingu naskakoval že četrto olimpijsko medaljo. Foto: RTV SLO
Iztok Čop bo v Pekingu naskakoval že četrto olimpijsko medaljo. Foto: RTV SLO

Izbranci bodo kot člani športne komisije zastopali interese športnikov pri vseh ključnih vprašanjih, ki jih sprejema Mednarodni olimpijski komite. Čop, dobitnik zlate, srebrne in bronaste olimpijske medalje v veslanju se zaveda, da bo pot do tja težka.

V prednosti velike države
"Kandidate izbirajo vsi športniki in med njimi so tudi kandidati velikih držav, ki glede na velikost njihovih reprezentanc skoraj same lahko izberejo svojega kandidata. Tudi mi smo se projekta lotili resno, precej bolj kot v zadnjih poskusih. Naredili smo dober letak, s katerim bomo nase opozarjali v olimpijski vasi, seveda pa bom nekaj glasov skušal pridobiti preko svojih kolegov iz drugih veslaških reprezentanc," je povedal Čop, ki ima podobno vlogo že v Olimpijskem komiteju Slovenije.

Pomembna vloga komisije v času komercializacije
"Prav ta komisija je v obdobju komercializacije zelo pomembna, hkrati pa je edina, ki je v neposrednem stiku s predstavniki MOK-a in veliko lažje uveljavlja stališča nas aktivnih športnikov. Pri tej komisiji gre izključno za pozicijo športnika do odločitev v Mednarodnem olimpijskem komiteju. Prav nobena stvar ne bi smela mimo potrditve športnikov, tako doma kot v tujini, in mislim, da se te komisije v zadnjih letih vse bolj uveljavljajo," še dodaja Čop.

R. K.