Foto:
Foto:

62 slovenskih športnikov bo na Kitajskem dobro prepoznavnih, seveda pa bodo morali za svojo promocijo največ postoriti sami. Kaj pomeni olimpijska medalja, dobro vedo, še bolje, koliko so morali garati, da so del olimpijske druščine. Na slovesnosti v dvorani Union smo videli številne olimpijske junake, med katerimi so bili seveda tudi trije, ki potujejo v Peking in imajo že zlato medaljo: veslača Iztoka Čopa in Luko Špika ter strelec Rajmond Debevec, ki je na največji športni prireditvi prvič nastopil, ko se številni potniki za Peking še rodili niso. Debevec je prebral olimpijsko prisego.

Nekateri domov, drugi na prigrizke in klepet
Po enourni prireditvi, ki jo je sproščeno vodil Igor E. Bergant, je vse čakala hrana. Priložnosti za klepet je bilo veliko, pozitivnih misli ni manjkalo. Nekateri, kot na primer Peter Mankoč (čakala ga ja pot v Izrael), niso mogli ostati dolgo in so kmalu odšli domov, drugi so se zadržali malce dlje. Morda je bila to še zadnja "zabava" pred olimpijskimi boji.

T. O./ Ž. K.

Nekdanji predsednik Milan Kučan in veslač Luka Špik sta bila zelo nasmejana ... Foto: MMC RTV SLO
... medtem ko se je Iztok Čop zatopil v pogovor z ženo Petro, ki potuje z njim v Peking. Foto: MMC RTV SLO
Kaj pripravlja konkurenca? Špela Pretnar in urednik športnega programa TV Slovenija Mile Jovanovič. Foto: MMC RTV SLO
Bronasti iz Aten in novopečeni evropski podprvak Vasilij Žbogar in njegova lepotica Maja. Foto: MMC RTV SLO
Nekdanji veslač Jani Klemenčič, ki bo iz ljubljanskega studia za TV Slovenija komentiral olimpijske boje, je poklepetal s šprinterko Pio Tajnikar. Foto: MMC RTV SLO
Bo medalja? Foto: MMC RTV SLO